Reuters se ne može zaustaviti, "ivermektin pokazuje 'antivirusni učinak' protiv COVID-a, donosi vijest iz Tokya najznačajnija svjetska novinska agencija

Nakon što je prvotno Reuters odaslao vijest iz Japana o 'antivirusnom učinku' ivermektina protiv COVID-a, potom se ispravio i naveo kako još ne postoje svi potrebni dokazi. Bilo kako bilo, po prvi se put tako dogodilo da je neki od vodećih main stream medija ivermektin naveo kao moguće spasonosno rješenje za pandemiju. Promocija ivermektina kao lijeka za covid-19 već neko vrijeme izaziva kontroverze u javnosti i najčešće se veže uz tvrdnje "antivaksera" da je riječ o spasonosnom lijeku.

Ivan Vilibor Sinčić iskoristio je ovu vijest za objavu te napisao: - - SVIJET ĆE USKORO ZAPLJUSNUTI NEZAUSTAVLJIVI TSUNAMI ISTINE//.

Potom je naveo: - I dok hrvatski "novinari" ismijavaju i marginalcima nazivaju nas koji pratimo znanstvena istraživanja, kliničke studije i govorimo o ivermectinu, internacionalna novinska agencija koji zapošljava 2500 novinara, govori o još jednom (77 studija do sada) uspješnom testiranju Ivermectina. Ovi domaći, zajedno s političarima tipa kanadskog premijera pozivaju na cijepljenje booster dozom, nakon koje redovito obolijevaju od onog protiv čega su se cijepili. U isto vrijeme, šute na sve češće iznenadne smrti zdravih, mladih ljudi.

Kontroverzni "pripravak" koristili su mnogi protivnici cijepljenja, poput Joe Rogan, Laurence Fox, Joni Mitchell, Neila Younga...

Reuters se ne može zaustaviti, "ivermektin pokazuje 'antivirusni učinak' protiv COVID-a, donosi vijest iz Tokya najznačajnija svjetska novinska agencija Lafargue Raphael / ABACA / Pixell
1. 2. 2022

Japanska trgovačka i farmaceutska tvrtka Kowa Co Ltd (7807.T) u ponedjeljak je objavila, a Reuters je prenio da je lijek protiv parazita ivermektin pokazao "antivirusni učinak" protiv Omicrona i drugih varijanti koronavirusa u zajedničkim nekliničkim istraživanjima.

Vijest sama po sebi nimalo neobična, jer o ivermektinu do sada su javno zborili ponajprije "nadri liječnici, opskurni portali, znanstvenici sumnjiva back grounda, političari luzeri"! U pravilu su ga main stream mediji, vodeći znanstvenici i političari proglašavali "parazitom" u znanstvenoj borbi protiv pandemije. No kad vijest prenese Reuters, vodeća i najpoznatija svjetska agencije onda je riječ o svojevrsnom medijskom potresu od 9 stupnjeva po Richteru.

Poznata agencija, koja je u nas ostala upamćena po sintagmi "Zaustavite Reuters" sredinom osamdesetih, tako se još jednom našla u samom žarištu profesije i istine koju je naprosto nemoguće zaustaviti. Xhavit Nimani, bio je političar s Kosova izrazito jugoslavenskog opredjeljenja. Na hijerarhijskim pozicijama strelovito bi napredovao da bi 1974. postao predsjednik Predsjedništva Socijalističke autonomne pokrajine Kosovo. Ostao je upamćen po urnebesnoj izjavi: - Zaustavite Reuters". Sve kako bi spriječio širenje istine o kosovskim nemirima početkom osamdesetih.

Uglavnom, mediji, a i agencije poput Reutersa, sinonimi za main stream novinarstvo i zapravo proizvođači vijesti koje se ne daju pobiti. O ivermektinu su uglavnom šutjeli i nisu imali lijepih riječi. Zanimljivo je, i to bez obzira o krajnjem rezultatu istraživanja, kako se po prvi put dogodilo da Reuters donosi vijest o ivermektinu s nešto pozitivnijim i optimističnijim predznakom. Kako se očigledno ni danas Reuters ne može zaustaviti tako se dogodilo da su po prvi put prenijeli i vijest o ivermektinu kao mogućem lijeku protiv virusa SARS-CoV-2.

Naveli su kako je "tvrtka, koja je radila s tokijskim sveučilištem Kitasato na testiranju lijeka kao potencijalnog lijeka za COVID-19, nije dala više detalja. U izvornoj Reutersova priči navedeno je da je ivermektin bio "učinkovit" protiv Omicrona u kliničkim ispitivanjima faze III, koja se provode na ljudima.

Ipak, nakon samo nekoliko sati riječ "učinkovit" zamijenili su rečenicom kako su:- Klinička ispitivanja su u tijeku, ali promicanje ivermektina kao lijeka za COVID-19 izazvalo je kontroverze.

U nadopisanoj vijesti pozabavili su se i s Istaknutim skeptikom u pogledu cjepiva Joe Roganom. Njegov je podcast na "Spotifyju" potaknuo prosvjede pjevačice i pjevača Joni Mitchell i Neila Younga, dugo je izazivao kontroverze svojim stavovima o pandemiji, vladinim mandatima i cjepivima protiv COVID-19.Rogan je doveo u pitanje potrebu za cjepivima i rekao da je koristio ivermektin. Lijek nije nikada odobren za liječenje COVID-19 u Japanu, a Američka uprava za hranu i lijekove, Svjetska zdravstvena organizacija, EU regulator za lijekove i Merck (MRK.N), koji proizvodi lijek, upozorili su na njegovu upotrebu jer nedostatak znanstvenih dokaza da ima terapeutski učinak, navodi potom Reuters.U smjernicama na svojoj web stranici od rujna 2021., FDA je primijetila rastući interes za lijek za prevenciju ili liječenje COVID-19 kod ljudi, ali je rekla da je primila više prijava pacijenata kojima je bila potrebna liječnička pomoć, uključujući hospitalizaciju, nakon samoliječenja s njim.

Svjetski poznata agencija raspitala se i na drugim znanstvenim mjestima o istraživanju ovog "pripravka" te su donijeli i informaciju s Oxford sveučilišta: - Korištenje ivermektina za liječenje COVID-19 trenutno se istražuje i na Sveučilištu Oxford. Istraživači su u ponedjeljak rekli da je još uvijek u tijeku i ne žele dalje komentirati dok ne budu imali rezultate za izvješće. Mnogi potencijalni tretmani za COVID-19 koji su obećavali u epruvetama, uključujući antimalarijski hidroksiklorokin koji je promovirao bivši američki predsjednik Donald Trump, u konačnici nisu pokazali dobrobit za pacijente s COVID-19 nakon što su proučavani u kliničkim ispitivanjima.

WHO je prije istaknuo da su "trenutačni dokazi o upotrebi ivermektina za liječenje pacijenata s Covid-19 neuvjerljivi" i da "preporučuje da se lijek koristi samo u kliničkim ispitivanjima".

O svemu se oglasio i Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski euro zastupnik na Facebooku. Štampanim slovima je napisao: - SVIJET ĆE USKORO ZAPLJUSNUTI NEZAUSTAVLJIVI TSUNAMI ISTINE// Potom je naveo: - I dok hrvatski "novinari" poput Šprajca ismijavaju i marginalcima nazivaju nas koji pratimo znanstvena istraživanja, kliničke studije i govorimo o ivermectinu, internacionalna novinska agencija koji zapošljava 2500 novinara, govori o još jednom (77 studija do sada) uspješnom testiranju Ivermectina.Ovi domaći, zajedno s političarima tipa kanadskog premijera pozivaju na cijepljenje booster dozom, nakon koje redovito obolijevaju od onog protiv čega su se cijepili. U isto vrijeme, šute na sve češće iznenadne smrti zdravih, mladih ljudi.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.