Petokoronaši se razotkrivaju! Danas pali viceguvernerka HNB Ivana Jakir Bajo, prof. Marko Primorac, kojeg je pod ruku na Rebro, na cijepljenje dovela žena Iskra, predsjednica Upravnog vijeća Klinike

Na Rebru na rubu pameti! Masovno se cijepilo preko veze! Viceguverner u HNB ima i bruto plaću 77.403 kn ili 2x više od Plenkovića i Milanovića! Tolika je ona viceguvernera Slavka Tešije, Ivana Jakir Bajo, odlukom Sabora postala je viceguvernerkom nedavno, 1. srpnja 2020.

EKSKLUZIVNO donosi https://teleskop.hr/hrvatska/https-teleskop-hr-wp-admin-post-phppost60323actionedit/ 

Među "primateljima" još se spominju po https://teleskop.hr/  i izvjesni Iva i direktor Starbaga Marko Mrazovac koji imaju manje od četrdeset godina te supruge nekih utjecajnih liječnika... Prof. dr. sci. Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb izjavio je da ne zna tko se sve cijepio na njegovoj klinici.

Petokoronaši se razotkrivaju! Danas pali viceguvernerka HNB Ivana Jakir Bajo, prof. Marko Primorac, kojeg je pod ruku na Rebro, na cijepljenje dovela žena Iskra, predsjednica Upravnog vijeća Klinike Photo: Zarko Basic/PIXSELL
14. 2. 2021

Foto: Žarko Bašić/Pixell

Napisali: Dražen Ćurić i Borut Černelić

Cijepljenje preko reda u vodećoj hrvatskoj bolnici Rebro bilo je puno masovnije nego što su to i najveći pesimisti mogli zamisliti. Spasonosni lijek protiv korone nije dobio samo rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras nego su se na toj listi probranih i privilegiranih našla još neka zanimljiva imena. Kako doznaje iz dobro obaviještenih izvora https://teleskop.hr/ 21. siječnja 2021. godine cjepivo je dobila i Iskra Primorac, predsjednica Upravnog vijeća KBC-a Rebro, koja je zapravo nadređena ravnatelju KBC-a Rebro prof. dr. sci. Anti Ćorušiću. Predsjednica Upravnog vijeća sa sobom je povela i svog muža Marka Primorca koji radi kao profesor na Ekonomskom fakultetu i koje je široj hrvatskoj javnosti poznat po tome što je bio savjetnik za gospodarstvo bivšoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, ističe portal Teleskop.hr https://teleskop.hr/hrvatska/https-teleskop-hr-wp-admin-post-phppost60323actionedit/ . Zanimljivo je da je riječ o relativno mladima i zdravim ljudima koji nikako nisu mogli biti na listi prioriteta. Možda im je preporuka i to što su u vrlo prijateljskim odnosima s ministrom Tomislavom Ćorićem i njegovom suprugom, koji su kao i Marko Primorac profesori na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Prof. dr. sci. Ante Ćorušić, ranvatelj Rebra  tvrdi da ne zna tko se sve cijepio na njegovoj klinici.
Cjepivo je dobila i viceguvernerka Hrvatske narodne banke Ivana Jakir Bajo (46), iako je i ona relativno mlada pa se među odabrane mogla ugurati samo preko “debele veze”. Cijepljeni i izvjesni Iva i direktor Starbaga Marko Mrazovec koji imaju manje od četrdeset godina  te supruge nekih utjecajnih liječnika.

Novinari Teleskop.hr pokušali su dobiti komentar ravnatelja Rebra, doktora  Ante Ćorušića, ali im nije odgovarao. Tražio je da mu pošalju SMS, što su i učinili, a onda je prekinuo svaku komunikaciju. Kako dalje navode iz https://teleskop.hr/ : -Liječnici s kojim smo razgovarali su ogorčeni ovako masovnim cijeljenjem moćnih i privilegiranih  koji su na listu došli preko veze.

“Moram priznati da sam šokiran i razočaran. Ne mogu vjerovati da se ovako masovno cijepilo preko veze. Koliko mi je poznato riječ je o relativno mladim i zdravim ljudima dok su naši stari i bolesni sugrađani prepušteni koroni”, izjavio je za Teleskop liječnik zaposlen u KBC-u Rebro koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.


Kako doznaje https://teleskop.hr/ na Rebru je velika akcija zataškavanja i brisanja iz sustava svih onih koji su se cijepili preko veze.

Nakon što je objavljen tekst javio se i ravnatelj Rebra doktor Ante Ćorušić koji je izjavio da ne zna tko se sve cijepio na njegovoj klinici, napisali su na kraju teksta novinari Teleskop.hr https://teleskop.hr/

Kako stoji na službenim stranicama HNB-a:

- Ivana Jakir-Bajo rođena je 15. ožujka 1974. u Nürnbergu. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1997., a magistra znanosti – smjer Organizacija i management – postala je 2012. Od prosinca 1998. do srpnja 2020. radila je u Ministarstvu financija, prvo u Upravi za državno računovodstvo, a zatim u Državnoj riznici, gdje je od 2016. obnašala dužnost glavne državne rizničarke i nacionalne dužnosnice za ovjeravanje. Do 2014. bila je i predsjednica OECD-ova odbora za visoke proračunske dužnosnike Srednje, Istočne i Jugoistočne Europe. Tijekom dosadašnjeg rada sudjelovala je u brojnim stručnim usavršavanjima u renomiranim međunarodnim institucijama u Sjedinjenim Američkim Državama (Harvard University, John F. Kennedy School of Government), Nizozemskoj i Sloveniji. Sudjelovala je i u provedbi međunarodnih projekata iz područja javnih financija. Autorica je i suautorica velikog broja stručnih i znanstvenih radova, objavljenih u zemlji i inozemstvu, o sustavu proračuna, fiskalnoj odgovornosti, mjerenju uspješnosti i proračunskom računovodstvu, a suautorica je i knjiga i priručnika.

Odlukom Hrvatskog sabora viceguvernerkom Hrvatske narodne banke postala je 1. srpnja 2020. Na toj poziciji je i Slavko Tešija, viceguverner HNB koji ima bruto plaću 77.403 kn ili 2x više od Plenkovića i Kolinde! Vujčić i njegova sedmorka najbližih suradnika koštaju mjesečno 528.581 kn, godišnje 6,3 milijuna
Šest godina mandata rukovodstva HNB-a, guvernera i njegovih sedam viceguvernera plaćamo nevjerojatnih 76 milijuna kuna! Vujčić ima bruto plaću od 71.889 kn, godišnje nas stoji 862.668 kn, za šest godina mandata i više od 5 milijuna kuna! Ovo mu je drugi mandat i bruto plaća mu je dvostruko viša od one koje imaju predsjednik države i predsjednik Vlade.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.