Njemačka vlada namjerava pomoći Lufthansi s devet milijardi eura

Zrakoplovne kompanije diljem svijeta zbrajaju goleme gubitke zbog pandemije koronavirusa. Kako bi pomogla posrnuloj Lufthansi, njemačka će vlada navodno izdvojiti devet milijardi eura.

Njemačka vlada namjerava pomoći Lufthansi s devet milijardi eura Pixabay
29. 4. 2020

Njemačka vlada namjerava izdvojiti devet milijardi eura za zrakoplovnu kompaniju Lufthansa kako bi ublažila teške posljedice koju ta aviokompanija trpi zbog pandemije koronavirusa, izvijestio je časopis Business Insider u utorak pozivajući se na poduzetničke krugove.

Berlin bi navodno zauzvrat trebao dobiti blokirajuću manjinu te jedan do dva mandata u nadzornom odboru te kompanije. Lufthansa nije htjela komentirati te navode.

Zrakoplovne kompanije diljem svijeta trpe goleme gubitke zbog ukidanja velikog broja letova tijekom pandemije bolesti Covid-19. Lufthansa je u prvom tromjesečju ove godine zabilježila operativne gubitke u iznosu od više od jedne milijarde eura, a u drugom se kvartalu očekuju “znatno veći gubici”.

Ta je zrakoplovna kompanija objavila da trenutačno vodi “intenzivne i konstruktivne razgovore” o mogućoj financijskoj potpori s vladama Njemačke, Švicarske, Austrije i Belgije.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.