I 22 godine zatvora za Trumpove pristaše! Visoke kazne za američke ekstremiste koji su upali u Kongres nakon Trumpova poraza

Čelnik krajnje desničarske skupine Ponosni momci tijekom suđenja je izrazio kajanje i zamolio suca za milost.

I 22 godine zatvora za Trumpove pristaše! Visoke kazne za američke ekstremiste koji su upali u Kongres nakon Trumpova poraza Screenshot, Phoenix
6. 9. 2023

Američki sud je jučer Enriqueja Tarria, bivšeg čelnika ekstremno desne skupine Ponosni momci, osudio na 22 godine zatvora zbog uloge u napadu na Kongres u siječnju 2021. No, tužiteljstvo je prvotno tražilo 33 godine zatvora. Ipak, to je najviša kazna izrečena u vezi s napadom pristaša bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.
 

Pri napadu na kongres nije bio ni prisutan

"Taj je dan prekinuo našu do tada neprekinutu tradiciju mirnog prijenosa vlasti", rekao je okružni sudac Timothy Kelly o pokušaju zaustavljanja kongresne potvrde izborne pobjede demokrata Joea Bidena nad republikancem Trumpom 2020. izravno sudjelovao, jer je bio zatvoren zbog napada Black Lives Matter prosvjednici, te mu je zabranjen ulazak u Washington nakon uhićenja.

"Ovu skupinu okupio je g. Tarrio uz pomoć svojih suoptuženika", rekao je tužitelj Conor Mulroe, koji je tražio kaznu od 33 godine za bivšeg vođu. Rekao je da su Ponosni dečki pokušali upotrijebiti nasilje kako bi nametnuli svoje gledište što je bilo ispravno za zemlju.

Svoje postupanje je naprosto obožavao

Ovu skupinu okupio je g. Tarrio uz pomoć svojih suoptuženika", rekao je tužitelj Conor Mulroe, koji je tražio kaznu od 33 godine za bivšeg vođu. Rekao je da su Ponosni dečki pokušali upotrijebiti nasilje kako bi nametnuli svoje gledište što je bilo ispravno za zemlju.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.