Joe Biden primio je i svoju ČETVRTU dozu cjepiva protiv koronavirusa. Koje su njegove nuspojave?

- Ne zaboravite na Covid 19 i cijepljenje! Ostati ćemo do jeseni bez dovoljnih količina cjepiva ako ne osiguramo sredstva, kazao je predsjednik SAD-a koji je zasukao rukav odmah nakon što je Kongres odobrio i 4. dozu i time postao jedan od prvih svjestkih predsjenika koji se i po četvrti put cijepio protiv SARS.CoV-2 virusa. Ima 79 godina i smatra da je tako što apsolutno potrebno za mnoge, a ne samo za starce.
 

joe biden Rod Lamkey - Pool via CNP / DPA / Pixell
31. 3. 2022

FOTO: Rod Lamkey - Pool via CNP / DPA / Pixell

Američki predsjednik Joe Biden (79) primio je četvrtu dozu cjepiva protiv koronavirusa.
 

Nakon što je primio svoju četvrtu dozu Pfizera, Biden je rekao da ga ne boli. Cijepljen je dan nakon što su savezni regulatori odobrili drugu dozu za sve Amerikance starije od 50 godina.

Pandemija, koja je dosad odnijela više od 975.000 života, trenutno je umjerena u SAD-u s oko 700 mrtvih dnevno i oko 30.000 novih infekcija dnevno. To nije dovoljno za zemlju s više od 300 milijuna stanovnika, javljajuu agencije.

Biden je iskoristio cijepljenje kako bi pozvao Kongres da ne štedi na doziranju sredstava za borbu protiv pandemije koja još nije gotova.

"Kongrese, sada su nam potrebne dodatne zalihe materijala za pandemiju. To nije privrženost, to je zdravstvena skrb", rekao je Biden (79) napominjući da će do jeseni ostati bez cjepiva ako ne osiguraju dodatna sredstva.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.