"Ili ćemo mi sahraniti ovršnu mafiju, ili će oni sahraniti nas", napisao je publicist kojeg je bezuspješno tužio i Stipe Mesić, a u knjizi proziva bankare zbog LIHVARENJA

Darko Petričić, politolog, autor i tragač za istinom i pravdom razotkrio je "Ovršnu mafiju". Prije dvije godine objavio je i knjigu s nevjerojatnim podacima, no nažalost nije baš čitana. Kao da nam ne treba. Omogućeno je lihvarenje u Hrvatskoj zbog čega je 320.000 građana Republike Hrvatske pretvoreno u dužničko roblje, a u bezizlaznu situaciju dovelo i članove njihovih obitelji, njih gotovo milijun. Petričić je napisao: - Lihvarenje je zakonom zabranjeno i kažnjivo, ali samo u Hrvatskoj, kamate i svi nameti peterostruko nadmašuju glavnicu

"Ili ćemo mi sahraniti ovršnu mafiju, ili će oni sahraniti nas", napisao je publicist kojeg je bezuspješno tužio i Stipe Mesić, a u knjizi proziva bankare zbog LIHVARENJA Marko Prpić/Pixell
3. 12. 2020

- Bankarski lobi nije se zadovoljio samo s imovinom koja je založena kao hipoteka. Dobili su pravo da dužniku uzmu sve, svaki izvor financiranja dužnika. Takvo što u svijetu još nije zabilježeno, riječi su Darka Petričića, politologa, publicista i neumornog "jahača pravde".

S ovom je rečenicom ovaj neumorni "jahač pravde" kojeg su brojni pripadnici establišmenta tužili za klevete i čije su tužbe u pravilu hrvatski sudovi odbacivali, pozvao je sve one koji su zainteresirani na promociju svog novog istraživalačko publicističkog rada, prigodno nazvanog "Ovršna mafija". Tužio ga je Zagrebačkom općinskom sudu i Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske i izgubio spor početkom 2012., a i za ovu knjigu autor tvrdi da će izazvati ogromno zanimanje, jer ovršenih i blokiranih je i više od 320.000 građana Hrvatske, a još je više onih kojim je do pravde i pravednosti. Je li ovo još jedan trag koji vodi prema svima onima koji su omogućili da se u Hrvatskoj vodi neometana pljačka pod pokroviteljstvom politokracije i lobije, je li ovo zametak dokaza koji može prizvati sudu sve one koji su omogućili da banke "lihvare i da mogu u Hrvatskoj činiti sve ono što ni u jednoj civiliziranoj zemlji nisu, ne mogu i neće smjeti nikada raditi", pita se autor.

Udruga Ovršni (Ovršni ustanak) predstavila je knjige - "Ovršna mafija", autora Darka Petričića. Knjiga govori o ovršnoj mafiji u Hrvatskoj i stvarnim posljedicama Ovršnog zakona kao i o moćnim lobijima koji su uz pomoć politike inicirali donošenje, za građane, najdestruktivnijeg zakonskog akta u modernoj hrvatskoj povijesti.

Petričić primjećuje da je lihvarenje zakonom zabranjeno i kažnjivo, ali da u Hrvatskoj, bez obzira na tu zakonsku stavku, kamate i svi nameti peterostruko nadmašuju glavnicu.

- Što je to nego lihvarenje? Promociju ove knjige zamislio sam kao komemoraciju. Jer, ili ćemo mi sahraniti ovršnu mafiju, ili će oni sahraniti nas. Trećeg nema. Ako ćete knjigu ‘Ovršna mafija’, shvatiti kao poziv na ustanak, onda sam uspio, pišući tu knjigu”, zaključuje politolog i publicist, Darko Petričić, koji je na 16. i 17. stranici knjige objavio imena svih saborskih zastupnika koji su, kako je naveo, zaslužni za donošenje zločinačkog Ovršnog zakona!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.