Hrvatska je fenomen, štrajkaju poduzetnici, a ne radnici - očekuje se i 25.000 prosvjednika protiv loših i diskriminacijskih mjera Vlade

- Mi zapravo još uvijek živimo u socijalizmu. Na našim trgovima prosvjeduju poslodavci a ne radnici. Država iskonski mrzi poduzetnike, još od Slavka Linića koji ih je proglašavao krivima za krizu. Još uvijek se često koristi mrski izraz - privatnici, baš kao i u socijalizmu, napisao je koju minutu prije odlaska na jelačić plac Tomo Ricov, poznati hrvatski biznismen. - Jučer sam odnio posljednje stvari iz ureda koji ne mogu više plaćati. Sva sreća da imam birc koji ne radi pa mi može služiti kao ured.
Idem sad na Trg, napisao je Tomo Ricov. Poslodavci se bune protiv loših ekonomskih mjera i diskriminacije poduzetnika. Udruga Glas poduzetnika organizira danas prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića, a očekuje se do 25.000 nezadovoljnika.  Od 9:30 poduzetnici i građani, koji ih podržavaju, počeli su se okupljati. Istovremeno tu su i jake policijske snage koje sve drže na oku, a posebice obraćaju pažnju na pridržavanje epidemioloških mjera. To će biti iznimno teško i već sada je toliki broj prosvjednika na relativno malom prostoru da ni jedan epidemiolog neće potpisati kako je ovo prosjed na kojem se mogu održavati mjere koje su propisali. Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika (UGP), pozitivan je na koronavirus i nije na prosvjedu. Oporavak mu je poželio ministar Tomislav Ćorić, a Bujas mu je odgovorio: 'Hvala. A ja vama da nađete adekvatan posao'.

Hrvatska je fenomen, štrajkaju poduzetnici, a ne radnici - očekuje se i 25.000 prosvjednika protiv loših i diskriminacijskih mjera Vlade Igor Šoban/Pixell
3. 2. 2021

- Država se pobrinula za plaće radnika (ionako bi ih morali plaćati sa burze kao nezaposlene) a poduzetnike je doslovno ostavila na cjedilu. Još predstavlja te potpore za zaposlenike kao pomoć poduzetnicima. Oni od toga nemaju ništa. Jednostavo im zabrane rad i tko vas šljivi, napisao je danas rano ujutro pred odlazak na Jelačić plac Tomo Ricov, znani hrvatski poduzetnik. Dodao je:
- Ostalim normalnim nesocijalističkim državama je itekako stalo da mali biznisi ne propadno i pomažu im, uplaćuju i do 70 posto izgubljene dobiti. Dobar je i primjer omražene kapitalističke Amerike. Tako je američka Cogito podružnica do sad dobila 150.000 dolara (rade cijelo vrijeme kavu za van), a njihovi radnici na burzi dobivaju veću pomoć nego što su im bile plaće. Mogli bi se pobratimiti sa Venezuelom. Jučer sam odnio posljednje stvari iz ureda koji ne mogu više plaćati. Sva sreća da imam birc koji ne radi pa mi može služiti kao ured.
Idem sad na Trg, napisao je Tomo Ricov.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.