Harkiv, 2. najveći ukrajinski grad pod žestokom opsadom Rusa koji ga žele spojiti s već okupiranim Luganskom i Donjeckom

Rusi su danas žestoko bombardirali Harkiv, a tradicionalno i Mariupolj te tvornicu u koji su se zabarikadirali pripadnici Azova koji još uvijek pružaju otpor.

Prema rijelčima čelnika regionalne Vlade, ubili su najmanje petero žitelja i nanijeli ogromnu materijalnu štetu u napadu. Ukrajinci trebaju pod hitno oružje, inače se neće moći oduprijeti ruskom neprijatelju.

Harkiv, 2. najveći ukrajinski grad pod žestokom opsadom Rusa koji ga žele spojiti s već okupiranim Luganskom i Donjeckom Anton Gerašenko/Ukraina
19. 4. 2022
Rusi su u utorak bombardirali Harkiv, prema riječima čelnika regionalne vlade, ubivši najmanje petero žitelja u napadu. Ukrajinci trebaju oružje, inače se neće moći oduprijeti ruskom neprijatelju. 

Oleh Sinhubov, šef regionalne vlade Harkova, izvijestio je da je ruska vojska bombardirala Harkov u utorak.

Ruski okupatori pucali su više od jednog kilometra od Harkova na udaljenosti od 35-40 km

- rekao je  Oleh Sinhubov, istovremeno pozvavši građane grada da ne napuštaju skloništa i da se ne okupljaju u većim grupama zbog sve češćih bombardiranja.

Najmanje pet osoba je ubijeno, a tri su ozlijeđene u napadu na stambeno područje Saltivka u Harkovu, javlja AP.

 

Civilno stanovništvo se strijelja bez prekida. Bombardiranje Rusa bilo je u fokusu posljednjih nekoliko dana. U dan i pol poginulo je 15 ljudi, a više od pedeset je ozlijeđeno

Igor Terekov, gradonačelnik Harkova, rekao je za CNN.

Ukrajina nije u stanju pružiti adekvatan odgovor na napade

Björn Stritzel, dopisnik Bilda, također je na svojoj Twitter stranici podijelio dvije snimke razaranja napada u gradu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.