Gospodari prstenova danas su blistali na Dakaru, Ekström je bio 1., Peterhansel 2. a Sainz 4. Loeb srušio Nassera za novih 7 minuta

Mattias Ekström osvojio je dnevni specijal, svoju prvu etapu na prvom nastupu na Dakaru. Danas su blistali i drugi Audijevci.Peterhansel završio je kao drugi, a Sainz kao četvrti. Između njih ugurao se Sebastian Loeb sa Prodriveom. Ono što je najvažnije, nakon što je jučer "skinuo" Nassera Al Attyiaha za 5 minuta, danas je svoj zaostatak spustio za novih sedam minuta. Sada u ujupnom poretku nakon 8. etapa za Kataraninom zaostaje 38 minuta. Ništa još nije gotovo. Trećeplasirani je Saudijac YAZEED AL RAJHI koji kasni 53 minute. Ekström je kao najbolji pilot "4 prstena" trenutno na 11. mjestu sa 2 sata i 40 minuta zaostatka. Sainz je 18., ali ima nevjerojatnih 4 sata kašnjenja. Peterhansel je 50. od njih 54, koji se još uvijek vode u poretku i zaostaje luda 3 dana i 26 minuta!

Ekström je drugi vozač Audija koji je ove godine pobijedio nakon Carlosa Sainza. Šveđanin je završio 49'' ispred svog momčadskog kolege Stéphanea Peterhansela. Što je još važnije, Loeb se ponovno popeo na općoj ljestvici

Kod motociklista Sunderland je zadržao vodstvo.

Gospodari prstenova danas su blistali na Dakaru, Ekström je bio 1., Peterhansel 2. a Sainz 4. Loeb srušio Nassera za novih 7 minuta DPPI / Red Bull Content Pool
10. 1. 2022

IZJAVE

Mattias Ekström: "Emil je napravio fantastičnu navigaciju"

“Imali smo jako dobar početak, ali tada sam u dinama osjetio da sam vrlo oprezan, pa čak i prespor. Uopće nisam imao dobar ritam. Nakon pregrupiranja, osjećao sam se puno sigurnije i sustigli smo Yazida i dugo vremena bili u njegovoj prašini. Nadao sam se da će nas pustiti jer sam imao dan po svom ukusu. Čim me je pustio, snažno sam se gurao. Imao sam stvarno, jako ugodnu vožnju, a Emil je odradio fantastičnu navigaciju za cijelu etapu. Nismo imali niti jedan detalj koji nije bio savršen, tako da je za mene to bio jako dobar dan. Ne znam kako je pobijediti, to još nije gotovo. Pretpostavljam da iza nas stižu i neki brzi momci, ali uvijek je super kad imaš uspjeha. Svi se borimo za dobar rezultat. Za Emila i mene, ovdje se osjećamo kao početnici, svaki dan učimo i pokušavamo upravljati rizikom, a toliko je kilometara gdje možete pogriješiti. Danas sam sretan jer nismo ništa napravili, možda smo bili previše konzervativni, ali ima još puno dana do kraja. Mislim da je auto dobar. Također se počinjem uvjeravati u postavu. Pronašli smo postavu koja mi se jako sviđa. Ali moramo razviti automobil mnogo više. To je još uvijek vrlo mlad automobil u svom životu”.
 

Nasser Al Attiyah: “Stvarno sam bio uplašen cijelim putem”

Stéphane Peterhansel: "U teoriji, riješili smo problem s suspenzijom"

“Po mom mišljenju, na kraju smo se okretali oko pet minuta i znam da Mattias Ekström nije zaostajao. Prije toga smo udarili u dinu i izgubili haubu pa smo morali stati na dvije minute da spojimo neke kablove. Uz posljednju navigacijsku grešku, to je značilo da nije savršena specijalka za nas, ali u svakom slučaju, idemo s tempom, što nije loše. Također je dobro imati prilično čiste dane bez većih tehničkih problema. Probušiti se ili zalutati je normalno na ovom reliju, ali prvi tjedan je bio jako kompliciran, pa se nadam da će drugi tjedan biti bolji. U teoriji, riješili smo problem s suspenzijom, ali nikada ne možete biti 100% sigurni, čak i ako vam se trenutno sve čini ok.”

Sébastien Loeb: “Trudili smo se jako od početka”

“Nije bilo lako. Jako smo se trudili od početka do kraja jer smo otvarali cestu, tako da smo samo željeli ostati ispred i ne imati Nassera da nas prati. Jako smo se trudili od početka, ali dobio sam ubod. Brzo smo promijenili kotač i na kraju smo tako nastavili do točke neutralizacije kada smo vidjeli da smo izgubili rezervni kotač i da nam je to jedino ostalo, pa sam na kraju bio malo oprezan, ali mislim da je u kraj sam odvezao dobru pozornicu. Navigacija je bila dobra bez grešaka, tako da ne bi trebala biti loša. Ne znam jesmo li dobili Nasera. Tu smo, a on još nije stigao pa ne znam koliki će biti jaz na kraju”.

REZULTATI 8. ETAPE Riyadh - Al Awadimi  10. siječnja 2022.


1. MATTIAS EKSTROM / EMIL BERGKVIST  TEAM AUDI                      03h 43' 21''

2. S. PETERHANSEL (FRA)/ E. BOULANGER (FRA) TEAM AUDI        + 00h 00' 49''

3. SEBASTIEN LOEB / FABIAN LURQUIN BAHRAIN RAID XTREME + 00h 03' 08''

4. CARLOS SAINZ / LUCAS CRUZ  TEAM AUDI SPORT                      + 00h 03' 11''

5. H. LATEGAN (ZAF) / B. CUMMINGS (ZAF) TOYOTA GAZOO         + 00h 03' 20'' 

6. ORLANDO TERRANOVA /DANIEL OL. CARRERAS  XTREME         + 00h 04' 53''

7. MATHIEU SERRADORI / LOIC MINAUDIER  SRT RACING.            + 00h 07' 03''

8. JAKUB PRZYGONSKI / TIMO GOTTSCHALK  X-RAID MINI JCW    + 00h 08' 11''

9. GINIEL DE VILLIERS / DENNIS MURPHY  TOYOTA GAZOO          + 00h 09' 00''

10. YAZEED AL RAJHI / MICHAEL ORR  OVERDRIVE TOYOTA           + 00h 09' 51''

11. NASSER AL-ATTIYAH / MATTHIEU BAUMEL  TOYOTA RACING + 00h 10' 09''

GENERALNI POREDAK NAKON 7. ETAPE

1. NASSER AL-ATTIYAH / MATTHIEU BAUMEL TOYOTA GAZOO.          27h 45' 52'

2. SEBASTIEN LOEB / FABIAN LURQUIN BAHRAIN RAID XTREME      + 00h 37' 58''

3. YAZEED AL RAJHI / MICHAEL ORR  OVERDRIVE TOYOTA                 + 00h 53' 13''

4. JAKUB PRZYGONSKI / TIMO GOTTSCHALK  X-RAID MINI                 + 01h 28' 06''

5. ORLANDO TERRANOVA /DANIEL OL. CARRERAS RAID XTREM.      + 01h 31' 39''

6. VLADIMIR VASILYEV / OLEG UPERENKO VRT TEAM.                        + 01h 40' 57''

7. GINIEL DE VILLIERS / DENNIS MURPHY  TOYOTA GAZOO              + 01h 46' 05''

8. MARTIN PROKOP / VIKTOR CHYTKA  BENZINA ORLEN TEAM.        + 01h 54' 05''

9. SEBASTIAN HALPERN /  BERNARDO GRAUE  X-RAID MINI JCW       + 02h 08' 42''

10. MATHIEU SERRADORI / LOIC MINAUDIER  SRT RACING.               + 02h 31' 31'' 

11. MATTIAS EKSTROM / EMIL BERGKVIST  TEAM AUDI                       + 02h 40' 29''

18. 18. CARLOS SAINZ / LUCAS CRUZ  TEAM AUDI SPORT                  + 03h 51' 40'' 

50. S. PETERHANSEL (FRA)/ E. BOULANGER (FRA) TEAM AUDI           + 68h 26' 14''

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.