Dolac, Kvatrić, Trešnjevački plac... sele privremeno na INTERNET. Sve na jednom mjestu, ONLINE TRŽNICE Zagreb

Kupujte domaće proizvode na web stranici ONLINE TRŽNICE!  https://online.trznice-zg.hr/

Grad Zagreb 'otvorio' je Online tržnicu na kojoj će svoje proizvode ponuditi domaći proizvođači koji djeluju na području grada Zagreba. Danas je u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma gradonačelnik Milan Bandić predstavio novu uslugu Online tržnice Grada Zagreba. Radi se o virtualnoj tržnici, na kojoj će svoje proizvode nuditi obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici s područja Zagreba i okolice.

Dolac, Kvatrić, Trešnjevački plac... sele privremeno na INTERNET. Sve na jednom mjestu,  ONLINE TRŽNICE Zagreb Robert Marinković/Pixabay
3. 4. 2020

Foto Robert Marinković/ Pixabay

Platforma, koja će povezati proizvođače i kupce, ima za cilj promicati upravo lokalne proizvođače jer pojedine mjere ograničenja, uzrokovane pojavom koronavirusa, izravno utječu na njihovo poslovanje.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je suradnicima na realizaciji ovog projekta , istaknuvši kako je ovo odličan kanal za plasiranje voća, povrća, sira i ostalih prehrambenih proizvoda svih OPG-ova s područja Zagreba, koje je snašla nezavidna situacija. ''Nismo sjedili skrštenih ruku! Najvažnije da ovih 50 proizvođača mogu i dalje nudit svoje artikle kupcima'', dodavši kako samo razboritošću, disciplinom, solidarnošću i zajedništvom možemo iznaći put iz ove zahtjevne situacije prouzrokovane koronavirusom i potresom. Za kraj je gradonačelnik kazao kako bi, a takav prijedlog ide prema Nacionalnom stožeru, trebala zaživjeti ideja drive- in tržnice na Žitnjaku, koja bi omogućila građanima da svojim automobilima, a bez da izlaze iz njih i time dolaze u kontakt s ostalim kupcima, ulaze u drive – in i kupuju namirnice.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco ističe kako se radi o projektu koji ide ruku pod ruku s digitalizacijom javnih usluga koju Grad Zagreb provodi već nekoliko godina, s posebnim osvrtom prema građanima. ''Tri osnovna preduvjeta ove usluge su jednostavnost, funkcionalnost i da je ona besplatna. Usluga proizvođačima jamči siguran plasman njihove robe, a nakon što se zavedu osnovni podaci, vlasnik OPG-a bira vrstu artikla koju nudi te vrijeme i područje dostave. ''
Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk rekao je kako se nada da će ova platforma biti u funkciji i od pomoći proizvođačima te kupcima i nakon prolaska ove krize.

Poštovani,

Trenutna situacija, uzrokovana pojavom koronavirusa, zatvorila je i zagrebačke tržnice, te istovremeno potaknula Grad Zagreb da 'otvori' Online tržnicu na kojoj će svoje proizvode ponuditi domaći proizvođači koji djeluju na području grada Zagreba. Suradnjom Ureda gradonačelnika, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Podružnice Tržnice Zagreb stvorena je jedinstvena platforma na kojoj se nalaze lokalni proizvođači i kupci, kao na placu, jer domaće je uvijek bolje!

Proizvodnja hrane prioritet je svake zemlje i želja nam je pomoći proizvođačima u plasmanu njihovih proizvoda, ali i omogućiti građanima dostupnost kvalitetnog i domaćeg. Ova platforma, koja povezuje proizvođače i kupce, ima za cilj promicati upravo lokalne proizvođače jer pojedine mjere ograničenja, uzrokovane pojavom koronavirusa, izravno utječu na njihovo poslovanje.

Grad Zagreb će i nakon završetka krize održavati ovu Online tržnicu i nastaviti pružati podršku domaćim proizvođačima.

Ovo je jedinstvena prilika za poticanje domaće proizvodnje, a kupnjom domaćeg stječu se i zdrave navike.



Projekt je nastao u suradnji Grada Zagreba – Ureda gradonačelnika i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo te Zagrebačkog holdinga – Podružnice Tržnice Zagreb.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.