Lijekovi mu više ne mogu pomoći! Bruceu Willisu nakon borbe s moždanim poremećajem dijagnosticirana okrutna bolest

Teška bolest slavnog Brucea! I tako snažnog i moćnog čovjeka razara zdravlje. 67-godišnji holivudski glumac objavio je ranije ove godine da završava karijeru jer se borio s bolešću koja je utjecala na njegove jezične sposobnosti. Sada je njegova obitelj objasnila da mu se stanje pogoršava.

Bruce Willisu dijagnosticirana je frontotemporalna demencija (FTD), nakon što se borio s moždanim poremećajem afazijom.


 

Lijekovi mu više ne mogu pomoći! Bruceu Willisu nakon borbe s moždanim poremećajem dijagnosticirana okrutna bolest emmahemingwillis / instagram
17. 2. 2023

Foto: emmahemingwillis/instagram

Bruce Willis je 1988. godine ulogom brzopletog policajca koji spašava taoce iz nebodera u Los Angelesu i kapara neizostavnog osmijeha postavio rekord po zaradi u američkim kinima. Njegov prvi film Die Straight smatra se najboljim akcijskim trilerom svih vremena. Uz dva nastavka, ovaj je fenomen donio zaradu od blizu milijardu dolara.
 

No njegova je obitelj sada otkrila da je glumcu dijagnosticirana frontotemporalna demencija (FTD) nakon što se borio s moždanim poremećajem afazijom.

Žena Emme Heming i bivša supruga Demi Moore su na mrežnoj stranici Udruge za frontotemporalnu degeneraciju napisale su:

"Naša obitelj najprije želi izraziti našu najdublju zahvalnost na nevjerojatnoj ljubavi, podršci i prekrasnim pričama koje smo primili otkako smo saznali za Bruceovu početnu dijagnozu", i nastavila davati do znanja obožavateljima da je njegovo stanje još gore : "Njegovo stanje je napredovalo, sada znamo točniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD)." "Nažalost, poteškoće u komunikaciji samo su jedan od simptoma bolesti s kojom se Bruce nosi. Iako je bolna, laknulo nam je što konačno imamo jasnu dijagnozu", dodaju.

Teška i "kruta" bolest

"FTD je okrutna bolest za koju mnogi od nas nikada nisu čuli, a može zahvatiti svakoga. U osoba mlađih od 60 godina, FTD je najčešći oblik demencije, a budući da mogu trajati godine dok se ne dijagnosticira, FTD je vjerojatno će biti mnogo rašireniji, kao što znamo", objasnili su. No lijeka za bolest nema pa se nadaju da će napredak struke pomoći u liječenju. "Nadamo se da će se Bruceovo stanje poboljšati s vremenom i da će sva medijska pozornost biti usmjerena na rasvjetljavanje ove bolesti, koja zahtijeva mnogo više svijesti i istraživanja."
 

Bruce je uvijek vjerovao u korištenje svog glasa u svijetu kako bi pomogao drugima i podizao je svijest o važnim pitanjima, javno i privatno.

"U svojim srcima znamo da bi - da je samo mogao - odgovorio bi privlačenjem globalne pozornosti i povezivanjem s onima koji se također bore s ovom iscrpljujućom bolešću i njezinim utjecajem na toliko pojedinaca i njihovih obitelji." "Naša je samo jedna od obitelji pogođenih FTD-om i potičemo druge koji se suočavaju s tim stanjem da potraže mnoge informacije i podršku dostupnu u AFTD-u", dodali su, apelirajući na informacije i ohrabrenje da daju osobne priče koje bi mogle pomoći. “Bruce je uvijek nalazio radost u životu i pomagao je svima koje je poznavao”, zaključili su.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.