Društveni događaj godine u Mačkovcu - VW Arteon, nasljednik Passata CC doživio hrvatsku premijeru

Najveći Volkswagen stigao je i u Hrvatsku, a prodavat će se po cijeni od 305.737 kuna. Na današnjoj glamuroznoj promociji tehnološkoga čuda, u šumi pored Sutle i slovenske granice, pričalo se ponajviše o infotainmentu, a i to je prepušteno znanim estradnjacima, glumcima i sportašima

8. 6. 2017

CC je dobio nasljednika s novim imenom. Volkswagenov novi limuzinski kupe s umjetničkim imenom Arteon, osjetno je veći nego Passat. To je trenutno najveći Volkswagen, no još uvijek je dvadesetak centimetara kraći od legendarnog, ali napuštenog Pheatona. Raskošne dimenzije mu omogućavaju dug međuosovinski razmak 2,841 metar, dužina 4,862 metra, širina 1,871 metar i visina 1,427 metara. Sve su mu mjere izdašnije nego Passatove, no jedino je malo niži. Kada su ga osmišljavali u Wolfsburgu bio je zamišljen kao nasljednik megalimuzine Pheatona, no na kraju je odlučeno da zapravo bude nasljednik Passata CC, ali bitno veći.

Publika ga je uživo prvi put mogla vidjeti početkom ožujka u Ženevi, a nakon brojnih sajmova osvanuo je na mnogim cestama širom Europe. Ronald Barčan, direktor Volkswagen brenda za Hrvatsku, ponosno je predstavio ergelu s dvadesetak Arteona i to odreda onih koje pokreću agregati sa 150, odnosno 280 konjskih snaga. 

- Naš je cilj ove godine prodati 200 Arteona, a koliko god to bio izazov vjerujem kako ćemo uspjeti. Početna cijena od 305.737 kuna iznimno je prihvatljiva za ovako velik i napredan auto, kazao nam je Barčan. To je cijena za početni 2.0 TDI DSG 110 kW / 150KS s ELEGANCE opremom. Drugi dizelaš s jednako konja ali s R-LINE opremo nudi se po cijeni od 341.913 kuna. Dvolitarski benzinac 2.0 TSI 4MOTION DSG 206 kW / 280 KS ELEGANCE stoji 385.075, a onaj u R-Line opreme jednake moći 2.0 TSI 4MOTION DSG 206 kW / 280 KS R stoji 420.482 kune

Za dinamičan oblik zaslužni su razmjerno kratki prevjesi i kupeovski krov koji autu daje 'fastback oblik'. Prednji dio je impozantan, ali volkswagenovski prepoznatljiv. LED svjetla, naglašeno kromirana maska i branik udruženi su u nov oblik prednjega dijela. Na taj je način Arteon predvodnik novog oblikovnog doba brenda iz Wolfsburga.

Unutrašnjost je uređena u tipičnome Volkswagenovu stilu, s digitalnim kokpitom i info-zabavnim sustavom s 9,2-inčnim zaslonom u središtu, dakako s brojnim mogućnostima promjena. Arteon je opremljen i brojnim aktivnim i pasivnim sigurnosnim sustavima.

Nu početku prodaje nudit će se s elegantnim paketom opreme 'Elegance' i sa sportskim 'R-Line' paketom. Motora će biti šest turbobenzinskih i turbodizelskih,  sa 150 do 280 'konja'. Najsnažniji su opremljeni pogonom 4x4 te odličnim DSG mjenjačima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.