McLaren Artura Hybrid je sportaš sa 671 KS

Još 2012. godine je McLaren P1 na veličanstven način najavio kakva je električna budućnost britanskog proizvođača automobila.

24. 2. 2021

No, radilo se o visoko sofisticiranom hipersportašu koji je koštao milijun eura. Tada su Britanci najavili kako je taj model tek prvi korak prema kompletnoj elektrifikaciji game. Sad je predstavljen McLaren Artura Hybrid koji ispunjava sve kriterije elektrifikacije, ali i iznimno moćnog supersportaša.

Za pogon koristi kombinaciju 3-litrenog twin-turbo benzinca V6 sa 577 KS i 584 Nm i elektromotora koji raspolaže sa 70 kW (94 KS) i 225 Nm. Hibridni koktel tako ukupno istiskuje 671 KS i 804 Nm. Sasvim dovoljno za ozbiljne performanse.

McLaren Artura Hybrid do 100 km/h ubrzava za okruglo tri sekunde, a najveća brzina je elektronski ograničena na 335 km/h. Za prijenos snage zadužen je 8-stupanjski automatski mjenjač, a baterijski paket kapaciteta 7,4 kWh omogućava doseg u vožnji samo na struju od 30 kilometara.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.