Kia Telluride je "World Car of the Year" u izboru 86 svjetska novinara, a Peugeot 208 je "European Car Of The Year 2020" po odluci 59 EU novinara

Telluride svjetski auto godine, e-Soul svjetski urbani auto. Kia je velika pobjednica izbora Svjetski auto godine (World Car Awards), jer je njezin model Telluride pobjednik u glavnoj kategoriji i tako je postao ‘Svjetski auto godine’, dok je model e-Soul osvojio titulu ‘Svjetski urbani auto’.

Kia Telluride je "World Car of the Year" u izboru 86 svjetska novinara, a Peugeot 208 je "European Car Of The Year 2020" po odluci 59 EU novinara kia/press
15. 4. 2020

Napisao: PR/Borut Černelič

Foto: KIA/Press

Kia Telluride je žiri nagradio zbog njegovog izrazitog dizajna i impresivne praktičnosti. Titula svjetski auto godine (World Car of the Year) predstavlja najnovije priznanje za model, koji je od lansiranja u 2019. već osvojio oko 70-ak nagrada. Veliki sportski terenac između ostalog je okrunjen sjevernoameričkim terencem godine, a postao je i SUV godine po izboru uglednog američkog MotorTrenda.
Potpuno električni e-Soul (u SAD se zove Soul EV) je po mišljenju žirija idealan urbani auto, koji uspješno spaja nulte emisije i impresivan domet na struju u kompaktnoj karoseriji, a može se pohvaliti i odvažnim dizajnom i izuzetnom praktičnošću.
“Svima nama u Kiji velika je čast što smo osvojili ne samo jednu, nego dvije nagrade žirija za svjetski auto godine,” rekao je Thomas Schemera, izvršni potpredsjednik i voditelj produktnog odjela u Kia Motors Corporation. “To je jedno od najtežih natjecanja u globalnoj automobilskoj industriji, stoga ova priznanja dokazuju da su Telluride i e-Soul zaista izvanredna vozila. Ove nagrade su i dokaz talenta i napora ekipe iz cijelog svijeta, koja stvara privlačne, visoko kvalitetne i praktične automobile, što itekako cijene naši kupci.”
Pobjednike natjecanja Svjetski auto godine bira međunarodni žiri od 86 članova međunarodni žiri sastavljen od iskusnih i uglednih novinara iz 24 zemlje širom svijeta.

Kia Telluride, koji se prodaje u Sjevernoj Americi i nekim drugim tržištima (ne i u Europi), svoju moćnu figuru združuje s prostranom, praktičnom i visokokvalitetnom kabinom, koja može primiti do 8 putnika. Naoružan brojnim naprednim tehnologijama, 4x4 pogonom i sustavima asistencije, Telluride je idealan za obiteljske avanture na cesti i izvan nje.

Crossover e-Soul donosi potentan električni pogon s baterijskim sklopom kapaciteta 64 ili 39,2 kWh. Ekstravagantan model koji s jednim punjenjem može prijeći do 452 kilometra (izvedba 64 kWh; WLTP kombinirani ciklus) vozačima nudi veći domet od većine puno skupljih električnih vozila, zbog čega je idealan, kako za urbanu, tako i za izvangradsku vožnju. Napredne tehnologije za povećanje dometa – između ostalog i regenerativno kočenje – vozačima pružaju maksimalan domet s jednim punjenjem.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.