Divljom vožnjom prepolovio Audi R8, a prošao samo s nekoliko ogrebotina

Kiša na dionici Kastelbell – Latsch u sjevernoj Italiji, u neposrednoj blizini granice s Austrijom, bila je uzrok teške prometne nesreće u kojoj je Audi R8 prepolovljen

5. 11. 2018

Naime, u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovali Audi R8 i Volkswagenov dostavni kombi deblji kraj izvukao je Audi R8, koji je doslovno pukao na pola. No, svi koji će pomisliti kako je to dokaz loše konstrukcije zapravo se varaju. Upravo je ta činjenica dokaz kako je automobil ciljano konstruiran kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri zaštitio putnički prostor.

Stražnji kraj upio je energiju sudara, a čvrst kavez oko putničkog prostora zaslužan je da je vozač prošao tek s nekoliko ogrebotina. Naravno, i začni jastuci imaju velik doprinos takvom scenariju.

Vatrogascima iz obližnjeg DVD-a trebalo je više od dva sata da počiste sve polomljene dijelove karoserije, V10 motora i prijenosa snage.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.