IKEA Place - virtualno namjestite svoj dom

Nova Ikeina besplatna aplikacija IKEA Place, temeljena na tehnologiji AR, omogućava lakše donošenje odluke o kupnji namještaja, tkanina i ostalih potrepština iz poznatoga švedskog lanca

IKEA Place - virtualno namjestite svoj dom IKEA
20. 7. 2020

IKEA Place je besplatna aplikacija temeljena na Appleovoj novoj  tehnologiji ARKiti, a od rujna je dostupna u Apple trgovini. IKEA tvrdi kako su namještaj, kućne potrepštine te proizvodi i aplikacije trodimenzionalni i vjerni skali i da se ne morate brinuti o dimenzijama i bojama.

''IKEA Place olakšava donošenje odluke o kupnji iz udobnosti svoga doma, služi za inspiraciju i priliku da potezom prsta probate više različitih proizvoda, stilova i boja iz stvarnoga života”, kaže Michael Valdsgaard, voditelj digitalne transformacije u sustavu Inter IKEA. "Proširena stvarnost i virtualna stvarnost totalno će promijeniti igru za trgovce, na isti način kao i internet. Samo ovaj put, puno brže".

Korisnici će moći vidjeti kako svjetlo i sjene izgledaju u prostoru, kao i detaljne teksture na tkaninama.

"ARKit nam daje priliku da pomognemo oblikovati razvoj AR-a kao pristupačnog alata za donošenje odluka u stvarnome životu", nastavlja Michael.

Aplikacija će sadržavati više od 2000 proizvoda IKEA, uključujući stolove za kavu, sofe, fotelje i još mnogo toga.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.