Bila je seks simbol 60. ih - Umrla je Raquel Welch, jedna od 100 najljepših žena svih vremena

Glumila je u mnoštvu holivudskih filmova, a partneri su joj bili i James Stewart, Frank Sinatra, John Huston i Burt Reynolds... Sjećate li je se? Pojavila se u dva filma koja će vam sigurno prirasti srcu.


 

Bila je seks simbol 60. ih - Umrla je  Raquel Welch, jedna od 100 najljepših žena svih vremena LOS ANGELES - OCT 8: Raquel Welch at the 2016 Carousel Of Hope Ball at the Beverly Hilton Hotel on October 8, 2016 in Beverly Hills, CA /IPA/PIXSELL
16. 2. 2023

Foto: CA /IPA/PIXSELL

Nakon kratke bolesti u 82. godini života preminula je američka glumica Raquel Welch. Među ostalim, pojavila se u filmovima Fantastic Voyage i One Million Years BC. Udavala se četiri puta i četiri puta razvodila. Iz prvog braka ima dvoje djece.
 

Sex simbol šezdesetih

Rođena kao Jo Raquel Tejada 1940. u Chicagu, proslavila se ulogom u fantastičnom filmu Milijun godina prije Krista iz 1966. Kao pećinska djevojka Loana, tada 26-godišnjakinja postala je seks simbol preko noći.

Radila je s velikim imenima Hollywooda kao što su James Stewart, Frank Sinatra, John Huston i Burt Reynolds. Između ostalog, dobila je Zlatni globus za komičnu ulogu u filmu Tri mušketira. Godine 1995. časopis Empire proglasio ju je jednom od "100 najseksi zvijezda u povijesti filma".
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.