Jeste li ikada vidjeli ovako nešto? Nesvakidašnji prizor iz prirode preplavio je web

Divlje životinje su fascinantna bića, ponekad potpuno divlja i plašljiva, ponekad iznenađujuće hrabra. Možemo samo nagađati što se događalo u trenutku kada je nastao ovaj snimak...

Jeste li ikada vidjeli ovako nešto? Nesvakidašnji prizor iz prirode preplavio je web Youtube/posnetek zaslona
15. 3. 2024

Iako uz pomoć stručnjaka, njihovih istraživanja i skrivenih kamera, danas vidimo mnoge djeliće života divljih životinja, oni vas i dalje iznenađuju. Sjećate li se skrivene kamere, koji je otkrio rijetko viđene sjajne scene u kočevskoj šumi?

Ovaj put, međutim, ne pišemo o snimci snimljenoj skrivenom kamerom, niti se ona događa u Gorskom kotaru. Lici ili Kočevju. Snimka koju je na YouTubeu pogledalo već preko pola milijuna ljudi snimljena je u Rusiji, a otkriva nesvakidašnju scenu - dugi niz srna praćenih divljim svinjama u 'guščjem redu'.

Što se točno dogodilo ostalo je obavijeno velom misterija, no autor je na snimci napisao da divlje svinje žive u zajednici te da su se životinje najvjerojatnije udružile i krenule u istom smjeru radi sigurnosti. Divlje svinje (koje su rođaci pripitomljenih) smatraju se opreznom i razumnom životinjom, aktivne su noću. "Svinje i mlade životinje druže se u krda koja u našim krajevima broje 10-30 grla. Odrasli veprovi su samotnjaci", napisali su u Lovačkom savezu", a ako ćemo iz toga zaključiti, na fotografiji su ženke i mlade životinje.

Nije jasno jesu li životinje na snimci osjetile opasnost, no jasno je da srndaći u slučaju opasnosti stoje mirno ili s nekoliko skokova šmugnu u grmlje (za razliku od jelena koji počne bježati). "Danju se radije skriva u raslinju, u sumrak se pojavljuje na čistinama i poljima, gdje pase, a zatim se rano ujutro vraća u svoje dnevno stanište", napisao je Zavod za šume o srni.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.