Maršalove nasljednice u posjetu gradu gdje je Tito umro i gdje im je rođena baka/prabaka Herta Haas

Unuka i praunuka maršala Tita posjetile Sloveniju: Oduševile fotografijama snimljenima u gradu gdje je umro šef Jugoslavije te u Mariboru gdje je rođena Herta Haas, baka i prabaka hrvatskih kazališnih djelatnica.

Dobrodošlicu su im na društvenim mrežama poželjeli brojni Slovenaca, među kojima i Miklavž Komelj, poznati pjesnik.


 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Saša Broz (@brozsasa)

Maršalove nasljednice u posjetu gradu gdje je Tito umro i gdje im je rođena baka/prabaka Herta Haas Saša Broz / Instagram
9. 12. 2023

Saša Broz, unuka bivšeg jugoslavenskog vođe Josipa Broza Tita, objavila je na Facebooku da se nalazi u Sloveniji. Na društvenoj mreži podijelila je fotografiju na kojoj je sa svojom kćeri i Titovom praunukom Sarom, a uz fotografiju je napisala "Ljubljana", otkrivši da je fotografija nastala u glavnom gradu Slovenije.

Dodala je emotikon srca i nekoliko ključnih riječi, među kojima su "mali izlet", "Ljubljanski trenuci" i "prekrasan grad". Objava je dobila gotovo 5000 lajkova i brijne komentara. Dobrodošlicu su im poželjeli i brojni Slovenci, među kojima i slovenski pjesnik, teoretičar književnosti i povjesničar umjetnosti Miklavž Komelj koji je napisao: "Dobrodošli u naš grad!"

Selfi snimile i u susjednom Mariboru

Brozova često na društvenim mrežama dijeli fotografije svoje obitelji, pa tako i s raznih putovanja. Krajem studenog javila se iz austrijskog Graza, a još ranije iz Maribora, gdje je s kćeri bila na premijeri predstave Prometej: jedna lijepa apokalipsa u SNG Maribor. Tada je Titova unuka na Facebooku podijelila selfie sa Sarom i dodala: "Sretan vam petak".

Sara Haas, Titova praunuka, koja radi kao scenografkinja u Zagrebačkom kazalištu lutaka, prije nekog je vremena promijenila prezime Zidarić u Haas, po svojoj prabaki i Titovoj drugoj supruzi Herthi Haas, s kojom je jugoslavenski čelnik bio u braku između 1940. 1943. imala je podršku majke kao i oca Ranka Zidarića.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Saša Broz (@brozsasa)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.