Od ove biljke kosa brže raste, kuća miriše, a hrana je izvrsnog okusa: znate li kako je uzgojiti?

NEVJEROJATNO: To je biljka koja ne voli boravak u zatvorenom prostoru, pa je moramo dobro njegovati ako želimo uživati ​​u njezinim brojnim blagodatima.

Od ove biljke kosa brže raste, kuća miriše, a hrana je izvrsnog okusa: znate li kako je uzgojiti? Pixabay
2. 11. 2023

Ružmarin prvenstveno je vrtna biljka i ne voli boravak u zatvorenom prostoru. Nebrojeni vrtlari pokušali su je uzgojiti u zatvorenom prostoru, ali kraj je obično tužan - suha, požutjela biljka. Ali ako se u potpunosti posvetite novoj biljci ružmarina, možda ćete je jednostavno održati na životu, ali važno je izbjegavati četiri stvari koje "ubijaju" ovu korisnu biljku.

Kako uzgojiti ružmarim u posve zatvorenom prostoru

1. Prvi problem nastaje kada ružmarin iz vrta unesete u sobu. Do sada je uživao u izravnom i jakom suncu, ali kada ga premjestite u zatvoren prostor, postaje gladan sunca. Stoga je važno prvo biljku premjestiti u vrt – na mjesto s više hlada. Premjestite biljku nekoliko tjedana prije nego što je želite unijeti u kuću. Promijenjeni uvjeti prisilit će lišće da učinkovitije koristi svjetlost, a ružmarin će lakše podnijeti nedostatak sunčeve svjetlosti u kući.

2. Kada ga unesete, stavite ga pored najbolje osvijetljenog prozora. Ako neće moći uživati ​​u najmanje šest do osam sati svjetla, trebate nabaviti lampu za biljke.

3. Zaljevanje je još jedan čest problem - ružmarin ne treba zalijevati ni previše ni premalo. Važno je da je drenaža izvrsna, ali nikako ne dopustite da se tlo potpuno osuši.

4. Kako ružmarin ne bi napala plijesan, nemojte ga držati u prostorima s visokom vlagom, poput kuhinje i kupaonice. Idealno bi bilo osigurati što jaču cirkulaciju zraka, iako nikada nećete postići provjetravanje kao u prirodi. Pomaže ako uključite ventilator, prenosi portal Novi.ba. Štetočine će teško ubiti takvu biljku osim ako već nije oslabljena, ali ako dođe do zaraze, upotrijebite organske pesticide za kućne biljke.Dobro uzgojen ružmarin bit će izvrstan pomoćnik u svemu - njezi lica i kose, uređenju doma, sjajno miriše, ali i u kuhinji, gdje je ova biljka vrijedan začin.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.