Luka Modrić - Mali Maestro, Ekvilibrist, Ptičica, samo su neki od nadimaka kojima mediji nazivaju i časte jedinog istinskog „veleposlanika“ Hrvatske, najboljeg na svijetu

Luka Modrić od ratnog siročeta do najboljeg svjetskog nogometaša kojem su jučer u Londonu najpozvaniji dodijelili najveće priznanje. Luka Modrić, nije bilo dvojbe, najbolji je svjetski nogometaš ove godine. Modrić u Realu „naređuje i zapovijeda kao da je visok dva metra“, a u Hrvatskoj dirigira bolje od Karajana

Luka Modrić - Mali Maestro, Ekvilibrist, Ptičica, samo su neki od nadimaka kojima mediji nazivaju i časte jedinog istinskog „veleposlanika“ Hrvatske, najboljeg na svijetu Pixell
25. 9. 2019

Mali Maestro, Ekvilibrist, Ptičica, samo su neki od nadimaka kojima španjolski mediji nazivaju i časte  jedinog istinskog „veleposlanika“ Hrvatske. Velika priča o hrvatskom Peleu dobila je jučer svoj epilog. Fantasista iz zadarskog zaleđa kojem su četnici ubili djeda kad je imao samo tri godine i koji je od ratnog izbjeglice postao najboljim nogometašem svijeta.

Modrić je pokazao da je „najbolji u najtežim situacijama“, kako su, aludirajući na njegovu igru, već ranije napisali španjolski novinari.  Budući da je „najbolji igrač svijeta na sredini terena“,  kako ga je okarekterizirao Oscar Sanz u "El Paisu", ne čudi što događaji u vezi s  Modrićem  pune svjetske novinske stupce i naslovnice.  Sada više nije samo najbolji "srednjak", sad je i najbolji nogometaš svijeta, a nakon Ferenza Puskasa i najbolji nogometaš srednje i istočne Europe svih vremena.

Ali, put do statusa nogometaškog „božanstva“ bio je trnovit, pun neizvjesnosti, ponekad i poniženja, kompromisa s upravama klubova i menedžerima. Unatoč svemu tome, Modrić je uspio jer je u svakome trenutku bio usredotočen na osnovno – nogomet.

Modrić je živući dokaz da je moguće ostvariti snove marljivo radeći i vjerujući u sebe kad je najteže, unatoč obiteljskoj kalvariji. On je nogometaš o čijem umijeću svaki dan biranim riječima pišu  svjetski, posebno španjolski mediji.  Tako, primjerice, Hugo Cerezo piše u Marci:

„Modrićev udarac vanjskim dijelom kopačke vjerojatno je naljepši u svjetskom nogometu“.

 Prema Elenoru Gioviou, koji piše ua El Pais, današnji Real je nezamisliv bez Modrića. „Kad nema Modrića, nema ni Reala“.

„Ne postoji igrač u Španjolskoj čiji je utjecaj na igru tako velik kao što je Modrićev u Realu“, tvrdi  novinar Oscar Sanzo. Prema drugima, Modrić u Realu  „naređuje i zapovijeda kao da je visok dva metra“. 

Tomas Roncero  u AS-u je, uz ostalo, napisao ovo: „Modrić je skandalozno dobar! Nakon što se vratio poslije ozljede,  djeluje kao nosač aviona. Kako jednostvnim čini nogomet taj čovjek. I čini boljim sve oko sebe. U tome je njegova veličina“.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.