KOLAKUŠIĆ : SESSA 2:0! Još jedna pobjeda Kolakušića nad Sessom! Etičko povjerenstvo odbilo DIP-ovu pritužbu

Nakon što je Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda RH prvo osporavao, a potom morao priznati hrvatsko i europsko pravo Mislavu Kolakušiću da se kao sudac ipak smije natjecati za europarlamentarca, sad je kao predsjednik DIP-a morao prihvatiti negativan odgovor Etičkog povjerenstva kojem je Državno izborno povjerenstvo prijavilo Mislava Kolakušića i Listu 15 zbog navodnog iznošenja neargumentiranih činjenica

KOLAKUŠIĆ : SESSA 2:0!  Još jedna pobjeda Kolakušića nad Sessom! Etičko povjerenstvo odbilo DIP-ovu pritužbu Bojan Markičević Haron
11. 5. 2019

KOLAKUŠIĆ : SESSA 2:0!

Još jedna pobjeda Kolakušića nad Sessom!
DIP s Đurom Sessom na čelu prijavio Mislava Kolakušića Etičkom povjerenstvu i izgubio!

Lista broj 15 i Mislav Kolakušić širili su činjenice, a ne laži kako ih je optužio DIP. Zbog nepravilnosti Lista 15 traži smjenu Đure Sesse, predsjednika DIP-a.

-Nije utvrđeno niti da je kandidat Mislav Kolakušić i kandidacijska lista grupe birača, kojoj je on nositelj, u javnom prostoru širila neistinite navode o radu i članovima Državnog izbornog povjerenstva niti da je u javnosti širila informacije koje se ne temelje na činjenicama i koje nisu argumentirane, za što je DIP prijavio Kolakušića Etičkom povjerenstvu.

U DIP-ovoj prijavi stoji da su Kolakušić i kandidacijska lista grupe birača, kojoj je on nositelj, takvim ponašanjem kršili temeljne vrijednosti Izbornog etičkog kodeksa, a to su poštenje, istinitost, poštovanje, kultura dijaloga i odgovornost.

"Nakon uvida u prijavu i ostale dostupne izvore saznanja o činjenicama, Etičko povjerenstvo zaključuje da iz sadržaja prijave i priloga nije moguće zaključiti na koje se 'neistinite navode o radu i članovima Državnog izbornog povjerenstva' prijavitelj poziva. U tom je smislu prijava nepotpuna i onemogućava meritornu ocjenu Etičkog povjerenstva. No, sve i kad bi navedena okolnost iz prijave i drugih dostupnih izvora saznanja o činjenicama bila precizirana, Povjerenstvo ističe da ono ne raspolaže instrumentima za procjenu istinitosti određenih sadržaja navedenih u prijavama", navodi se u priopćenju Etičkog povjerenstva!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.