2,7 milijuna eura zaradila je Aleksandra u Zagrebu samo od 90.000 ulaznica, a koliko se u njen džep slilo još od sponzora

Prava žetva turbo folk pjevačice, a i Zagreba! 22 posto više posjetitelja i 14 posto više noćenja u prošlom tjednu u ZG. LUDI PROVOD U GLAVNOM GRADU HRVATSKE! Mlada srpska pjevačica Aleksandra Prijović ruši rekorde, a na njezine zagrebačke koncerte hrle i euforični Slovenci, Bosanci, a i Srbi iz Srbije.

“Ona je najveća na sceni u posljednjih deset godina, zvijezda koja će trajati, kao i Ceca”, uvjereni su njeni obožavatelji širom Balkana. Što je u globalnim okvirima američka glazbena superzvijezda Taylor Swift koja trenutno obara rekorde svojom turnejom The Eras Tour i glazbenim dokumentarcem o turneji.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Aleksandra Prijovic (@aleksandraprijovic)

2,7 milijuna eura zaradila je Aleksandra u Zagrebu samo od 90.000 ulaznica, a koliko se u njen džep slilo još od sponzora Aleksandra Prijović / Instagram
9. 12. 2023

Ono što na svjetskoj globalnoj zabavnoj sceni Taylor Swift, koja trenutno ruši rekorde s svojom  The Eras Tour turnejom te glasbeno-dokumentarnim filmom o turneji (postala je i osoba godine po izboru revije Time), na Balkanu je u otom trenutku srpska pjevačica lakih nota Aleksandra Prijović.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandra Prijovic (@aleksandraprijovic)

Ova 28-godišnjakinja proslavila se na glazbenom natjecanju Zvezde Granda 2013. godine, a trenutno važi za najperspektivniju mladu glazbenicu na balkanskoj sceni, svojevrsnu Cecinu nasljednicu, pjevačicu koja je ostala ucviljena iza smrti ratnog zločinca Arkana.

"Ceca", uvjereni su fanovi pjevačica, koja je također posebno povezana s još jednom legendarnom glazbenicom, Lepom Brenom, jer je maćeha njezinom partneru Filipu Živojinoviću s kojim imaju jedno dijete.

Imala je takom naporni tempo da je morala na infuziju

Aleksandra Prijović upravo je završila turneju u zagrebačkoj Areni na kojoj je u šest dana održala rekordnih pet koncerata (svaki u trajanju od oko tri sata). Oko 18.000 njezinih obožavatelja svake se večeri redalo u koncertnom prostoru, što znači da ju je u manje od tjedan dana pogledalo gotovo 100.000 ljudi. Ritam je bio toliko intenzivan da je, kako prenosi portal Showbuzz, čak završila na infuziji prije petog koncerta

."Mislila sam da neću izdržati, ali jesam", rekla je i zahvalila fanovima koji su pohrlili u Zagreb sa svih strana Hrvatske te Njemačke, Slovenije, Austrije, Srbije i BiH. Samo od prodaje ulaznica, koje su koštale od 25 do 130 eura, glazbenica je navodno zaradila 2,780.000 eura, no troškovi poput najma Arene ( trebalo bi koštati 120.000 eura za pet koncerata), scenografija, svjetla, bend i tako dalje.
 

Koncerti su isplativi i taksistima, prijevoznicima i hotelijerima

U zagrebačkom Turističkom informativnom centru za 24sata.hr kažu da su od 1. do 5. prosinca, kada su koncerti održani, imali 22 posto više posjetitelja i 14 posto više noćenja, a taksisti kažu da dugo nisu vidjeli bilo što slično. "Cijeli dan vozim ljude na koncerte. Dolaze iz Bosne, Dalmacije... odasvud!" Neki su se prijevoznici našli i organizirali posebne ponude prijevoza kombijima i autobusima u sklopu kojih su preuzimali navijače iz cijele Hrvatske na kućne adrese i odvozili ih u Arenu. U Slavoniji je takva usluga koštala 50 eura, a potražnja je bila ogromna, pa su neki od njih u ponudu prijevoza uključili i dodatne usluge, poput pića dobrodošlice, kuhanog vina i party atmosfere.Jedan od ponuđača kaže da za prijevoz 16 putnika po koncertu ukupno zaradio 800 eura. U pet dana zaradio je 4000 eura, od čega nekoliko stotina eura treba izdvojiti za gorivo.
 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Aleksandra Prijovic (@aleksandraprijovic)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.