Amazon patentirao dron koji može puniti automobil

Ovo rješenje moglo bi lako riješiti manjak električnih stanica za punjenje

Amazon patentirao dron koji može puniti automobil Plugin Archive
18. 10. 2017

Američka kompanija Amazon, poznata po elektroničkim komercijalnim uslugama, i čitatelj Kindlea nedavno su prezentirali novo riješenje koje bi moglo igrati veliku ulogu u popularizaciji električnoga transporta te poboljšavanju njegove učinkovitosti. Riječ je o rješenju za vozače koji su za putovanja ostali bez električne energije te ne mogu doći do najbliže električne stanice za punjenje.

Patent je doduše bio predan prije tri godine, no odobren je tek prošli mjesec. Nova odlična karakteristka drona je, osim što može letjeti do destinacije gdje je vozač u nevolji, ta da može letjeti uz automobil. To znači da se priključuje na automobil čim stigne na odredište te vozač može putovati do najbliže stanice, puneći baterije tijekom putovanja.

Dron koji bi imao zadatak transportirati električnu energiju trebaobi  u suštini nositi velike i teške baterije, a dronovi koje danas koristimo nisu ni blizu toga što se tiče snage. Takve vrste “prijevoza” bile bi izrazito neefektivne, što bi značilo da dron koji može prenositi bateriju mora imati velike propelere i baterije. Također, što bi dalje letio više bi se trošila energija potrebna za start automobila.


Tako možemo zaključiti da unatoč tome što je patent prošao, s tehnologijom kojom danas raspolažemo i dalje smo daleko od realnosti. No ne gubimo nadu i vjerujemo da ćemo u ne tako dalekoj budućnosti imati upravo takve dronove.



Photos: Plugin Archive, US Patent and Trademark Office

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.