Spasioci uspješno testirali mlazno odijelo za medicinsko osoblje i bolničare

Britanske spasilačke službe i inženjeri izjavili su u utorak da su uspješno testirali "prvo odijelo bolničkog osoblja na mlazni pogon". Sada će spasiocima biti lakše doći do ranjenika u izoliranim područjima.

Spasioci uspješno testirali mlazno odijelo za medicinsko osoblje i bolničare Youtube
1. 10. 2020

Velika sjeverna služba hitne pomoći (GNAAS), koja pruža zračne usluge hitne pomoći u sjevernoj Engleskoj, rekla je da je pomogla u provođenju letačkih testova mlaznog odijela u Nacionalnom parku Lake District.

Na testu je Richard Browning, osnivač tvrtke Gravity Industries, koja je bila pionir te tehnologije, odletio s dna doline na simulirano mjesto sa žrtvom u 90 sekundi. Za usporedbu, spasiocu bi trebalo 25 minuta da stignete pješice.



Andy Mawson, direktor operativnog odjela za GNAAS, rekao je da je dobrotvorna organizacija odabrala mjesto za testiranje na temelju podataka o pozivima i da nema pojma kako će tehnologija funkcionirati u stvarnom svijetu.

"Sad smo to vidjeli i iskreno, zaista je nevjerojatno", rekao je.

Također je dodao da je u vrijeme stresa zbog pandemije koronavirusa "važno nastaviti pomicati granice" hitne medicinske pomoći i tehnologije.

"Mislimo da bi ova tehnologija mogla omogućiti našem timu da dosegne neke pacijente puno brže nego ikad prije", naglašava Mawson. "U mnogim će slučajevima ovo olakšati patnju pacijenta, a ponekad će im spasiti život".

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.