Pred kućnim su nam pragom! Razotkrivamo gdje su poznati voditelji nekad Top Geara a danas The Grand Toura!

Posljednju epizodu čuveni voditeljski trolist snimao je u Sloveniji, a Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May već su bili u nekoliko navrata i u Hrvatskoj, a poručuju: - Stižemo i kod vas.
 

Pred kućnim su nam pragom! Razotkrivamo gdje su poznati voditelji nekad Top Geara a danas The Grand Toura! Amazon Prime Video
3. 7. 2022

Nakon što je Jeremy  Clarksonobjavio fotografiju Bledskog jezera, kojoj je pripisao: "Slovenija: jako usrana", u slovenskim je medijima osvanula vijest da se sveti trojac automobilističkih novinara - Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond - danima nalazi u Slovenija. Naime, tamo su snimali novu epizodu serije The Grand Tour.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

U srijedu su stigli u Sloveniju, gdje su automobil trebali spustiti na sletnu rampu ogromnog skijaškog skakališta. Put su nastavili prema Bledu, gdje su prespavali, a dan kasnije krenuli su prema Velikoj planini. Prema Jeremyjevim najavama, vidjelo se i da su u petak navečer nazdravljali na mariborskom Pohorju, Zlate lisice, a i Hammond se laganim trkom popeo na stazu. Prema našim informacijama, trebali su snimati i na mariborskom aerodromu.

Koje su bolide vozili?

Jeremy Clarkson paradirao je Slovenijom u upečatljivom Mitsouki Le-Seydeu, automobilu ograničene serije iz 1990. temeljenom na Nissanu Silvia S13. Richard Hammond je vozio američki sportski terenski kamion Chevrolet SSR kojemu je na trenutak otkazao motor tijekom vožnje kroz Sloveniju, a James May uočen je za upravljačem Crosley Cabrio iz 1947. koji ispod haube krije silnih 26,5 konjskih snaga. 'Prešli su i Poljsku, Češku, Slovačku i Mađarsku na više od 2000 kilometara dugom putovanju koje završava u Sloveniji. Tijekom snimanja James je uočen za volanom AirCara, slovačkog letećeg automobila, Jeremy je vozio trkaći automobil Škoda 1100 OHC iz 1956. - jedan od samo dva u svijetu, a Richard je doživio nesreću na trkaćoj stazi u Poljskoj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grand Tour Nation (@grandtournation)

Objavu epizode u kojoj su se vozili po Sloveniji trebalo bi očekivati ​​u siječnju sljedeće godine, a bit će dostupna za gledanje na pretplatničkom streaming servisu Amazon Prime Video. Prije toga trebala je biti objavljena još jedna epizoda koja je početkom godine snimana u Norveškoj i oko Sjevernog pola.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.