Peterhanselu 7. etapa, 3 Minija na podiju, no u ukupnom poretku i dalje vodi Nasser Al-Attiyah u Toyoti

Miniji i Toyote dominiraju ovogodišnjim Dakrom i jedino ih još kako tako prate Sebastien Loeb u Peugeotu te Martin Prokop, Čeh u Fordu koji je najveće ugodno iznenađenje peruanske utrke i koji se nakon 7 odvoženih etapa nalazi na šestom mjestu u generalnom poretku i zaostaje za prvoplasiranim 2 sata i 45 minuta

Peterhanselu 7. etapa, 3 Minija na podiju, no u ukupnom poretku i dalje vodi Nasser Al-Attiyah u Toyoti Lopez/DPPI
14. 1. 2019

Napisao: Borut Černelić

Foto: DPPI

Od više od 150 konkurenata u automobila u borbi za naslov ostao je tek kvartet. Prava borba za ovogodišnjeg prvaka vodi se između njih samo četvero. Prvoplasirani Nasser Al-Attiyah "bježi" Peterhanselu pola sata, Romi 37 minuta, a Sebastien Loebu gotovo sat vremena. Toyota je na prvom mjestu, dva je Minija slijede, a četveroplasirani je pugeot. Najveće je iznenađenje Čeh Prokop u Fordu, a među prvih deset još su dva Minija i Toyote. U prvome od njih je Carlos Sainz koji teško da može uloviti najbolje, jer za prvoplasiranim Katarcem zaostaje 5 sati i 15 minuta i trenutno se nalazi na 9. mjestu u ukupnom poretku. Španjolac koji je nekada u Toyotama osvajao naslove WRC svjetskog prvaka, u ovoj 387 kilometara dugoj etapi bio je treći. Naši Šaškin i Bitterman nakon ogromnih problema startali su u 7. etapu s 52. mjesta i tu su uglavnom vozili veći dio utrke. Još uvijek nisu završili utrku, no za njih je najveći uspjeh domoći se do cilja. U prošloj su etapi pokazali koliko mogu i znaju. U jednom trenutku bili su i 17 u ukupnom poretku i to u etapi koja je bila dugačka 868 kilometara. U samom vrhu bili su sve do 20 kilometara pred ciljem kad im se prašina uvukla u spremnik s gorivom i kad im je Can Am stao. Za njih, a i za većinu sudionika Dakar je daleko više od običnog sportskog natjecanja.

I naše gore list, Boris Garafulić, Čileanac hrvatskih korijena jučer je imao ogromnih poteškoća, no danas se po novo vratio tamo gdje mu je mjesto, među prvi 15.

Članak je također dostupan u tiskanom izdanju magazina Start, koji je u prodaji od 20.11.2018.

PRETPLATITE SE!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.