Orban nije nevinašce, no apsolutna je laž da je izrazio velikomađarske pretenzije prema Dalmaciji

Velika podvala magazina "Politico" koja pokušava "srušiti" Viktora Orbana i posvaditi Hrvate i Mađare! Da mađarski premijer želi natrag  Jadransko more puka je izmišljotina "bruxelleskog" političkog magazina koji je aktivirao tempiranu bombu, a sve kako bi "ogadio" mađarskog premijera i prikazao ga kao glavnog kočničara unisonog stava Europske unije o prijeko potrebnom, i naftnom embargu za Rusiju. Perfidno je ovaj medijski trbuhozborac briselskih interesa podvalio sukob između Mađara i Hrvata, igrajući na najtananiju strunu ugroze hrvatskih interesa i velikomađarskog imperijalizma. 

Orban je neprijatelj No.1 EU, a Hrvatsku kao žrtvu mađarskih imperijalističkih težnji unosi briselska birokracija, sve kako bi naše susjede natjerali na poslušnost.


Koliko samo malo treba da se razbukta žestok plamen i koliko samo naivni moramo biti da se zapalimo poput kerozina na koji je pala iskra.

Orban nije nevinašce, no apsolutna je laž da je izrazio velikomađarske pretenzije prema Dalmaciji Patrik Macek / Pixell
10. 5. 2022

To što su u "Politicu" napisali kako Orban misli na dalmatinsku obalu dovoljno govori o nepismenosti novinara koji podvaljuje tezu koja je tako osjetljiva u nas. Naprosto to nije točno i ne samo stoga što to Orban nikad nije kazao, već i stoga što Dalmacija nikada nije bila pod vlašću Budimpešte, već Kvarner i Rijeka!

"Politico" je iskonstruirao cijelu priču. Podigao je i naše Ministarstvo vanjskih poslova na noge, koje je po hitnom postupku poslalo protestnu notu mađarskom ambasadoru. Kako samo malo treba da bi se zapalila tako jaka vatra. Na temelju "rekla kazala" "Politico" je napisao sljedeću brljotinu:

- "Oni koji imaju more i luke mogu dovoziti naftu na tankerima", rekao je Orbán u radijskom intervjuu prošlog tjedna. “Da nam to nisu oduzeli”, dodao je, misleći na dalmatinsku obalu, koja je nekada bila dio Ugarskog Kraljevstva, a danas dio samostalne Hrvatske i članica EU, “imali bismo i luku .”

Činjenica je da Viktor Orban svako malo voli podsjećati na granice velike Mađarske, no sasvim sigurno da ovaj put u intervjuu mađarskom radiju nije kazao to što mu "Politico", a i europska birokracija pokušavaju staviti u usta.

Hrvatska se tako ni kriva ni dužna našla u okršaju puno većih igrača kojima ne odgovora suverenistički mađarski premijer kojeg EU birokracija pokušava kazniti zbog kršenja vladavine prava, a još više što ne puše posve u isti rog kao Ursula von der Leyen i njeni poslušni članovi orkestra.

 

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.