WRC Croatia i dogodine i to i na Jadranu, mijenjaju se rute i staze, a po prvi put u povijesti WRC-a utrkivat će se hibridi

Hrvatska bljesnula prošle godine, oduševila WRC i svjetsku javnost i dileme nije bilo. U istom travanjskom terminu i 2022. voziti će se WRC Croatia, ali senzacionalno - i po cestama jedranske obale, a po prvi put stižu i hibridni bolidi. Danijel Šaškin, šef WRC Croatia je presretan i pred njime su slatke brige. Donosimo kalendar 13 utrka za sljedeću sezonu.

WRC Croatia 2022. Danijel Šaškin, Start Igor Stažić
17. 10. 2021

Čak 13 utrka bit će na kalendaru za sljedeću sezonu. Jedna više nego ove godine. Ako, naravno, sve prođe kako se očekivalo i bez naglih otkazivanja. Zapravo, pogled na kalendar ne otkriva nikakve veće inovacije u odnosu na prvo izdanje u srpnju - osim, naravno, činjenice da se Novi Zeland vraća u kalendar nakon punog desetljeća, što znači da će se sezona odvijati na četiri kontinenta. I naravno da su Finska i Hrvatska za premijernu sezonu potvrđene novom generacijom hibridnih trkaćih automobila. Možda će nekoga malo razočarati činjenica da su tijekom 13. relija samo tri bila po asfaltu, svi ostali po makadamu - Monte Carlo i Švedska također po snijegu. Mjesto za deveti skup krajem kolovoza, za kojega promotor još nije izabrao organizatora, također je prilično neobičan. Naravno, postoji nekoliko poznatih imena koja su ispala posljednjih godina, no među dobro informiranim izvorima najčešće se pojavljuje Sjeverna Irska. Naravno, budući da još uvijek žele 'svoj' skup u Velikoj Britaniji, datum u kolovozu bio bi najprikladniji za Irce. Kao što je rečeno, čak bi i dodatni miting na asfaltu odgovarao prvenstvu s obzirom na trenutni omjer između terena.
 

Hrvaška ostaja del prvenstva

Naši organizatori Cro WRC Rallyja mogu odahnuti. Prezadovoljni su, jer i dogodine ćemo "kraljicu" automobilističkog sporta gledati u Hrvatrskoj. Prošle su godine Danijel Šaškin i ekipa debitirali na prvenstvu i reli završili s mnogo komplimenata, što se tiče organizacije i izbora staza. Asfaltna površina bila je toliko raznolika i često uništena da su vozači imali problema s odabirom guma i postavkama, a gledatelji su mogli uživati ​​u spektakularnoj vožnji. I ove godine hrvatski miting održat će se između 21. i 24. travnja, a organizatori na čelu s Danijelom Šaškinom pripremaju neke promjene u izboru staza i podloga, koje bi također trebale biti produžene prema obali. Kad se zna nešto više, naravno da ćemo o tome razgovarati s organizatorom.
 

Kalendar 2022:

20.-23.01. Monte Carlo
24.-27.02. Švedska
21.-24.04. Hrvatska
19.-22.05. Portugal
02.-05.06. Italija/Sardinija
23.-26.06. Kenija
14.-17.07. Estonija
04.-07.08. Finska
18.-21.08. TRAŽI SE ORGANIZATOR
08.-11.09. GrčKa
29.-02.10. NovI Zeland
20.-23.10. Španjolska
10.-13.11. Japan

Preberite še:

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.