Nissan se priprema za debitiranje svog najjednostavnijeg i najjeftinijeg crossovera

Nissan je predstavio prve teaser slike novog potkompaktnog SUV-a koji će nositi naziv Magnite. U početku je ovaj model trebao biti pušten pod markom Datsun.

Nissan se priprema za debitiranje svog najjednostavnijeg i najjeftinijeg crossovera Nissan
6. 7. 2020

No, Nissanov novi plan restrukturiranja podrazumijeva odlazak marke Datsun s dva druga ključna tržišta za to - Indoneziju i Indiju. Stoga će se budući "SUV" proizvoditi pod Nissan-ovom palicom, ali istovremeno će zadržati neke značajke svojstvene trenutnim Datsun-ovim modelima - a to se prije svega odnosi na oblik rešetke i "očnjake" modela te LED svjetla koja su vidljiva na najavi.


lklk


Magnite
se temelji na modularnoj platformi CMF-A saveza Renault-Nissan, odnosno tehnički će ponoviti presjek Renault Tribera koji je debitirao prošle godine u Indiji. To znači da nije predviđen pogon na sva četiri kotača, a ispod haube će se nalaziti litarski atmosferski motor s volumenom tri cilindra (72 KS) i njegova turbo punjena verzija, pojačana na 95 KS, a standardni mjenjač bit će 5- brzinska "mehanika".

Manje od dva tjedna ostalo je do premijere Magnitea - automobil će biti prikazan javnosti 16. srpnja dok bi prodaja trebala započeti sljedeće godine. Isprva će se crossover prodavati samo u Indiji, ali Nissan ne isključuje naknadno širenje geografije prodaje na štetu drugih tržišta.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.