Milorad Pupovac nije Robin Hood koji krade bogatima i daje siromašnima, on je mozak i tata Miloševiću koji nema pravo glas

Marija Selak Raspudić traži izvanredne izbore i poziva sve saborske zastupnike da nakon još jednog uhićenja važnog političara kažu ne Plenkovićevoj Vladi! Za Borisa Miloševića je na Televiziji N1 kazala da nije toliko mlad niti toliko neiskusan, da mu je politički mentor Milorad Pupovac, član srpsko-hrvatske vladajuće političko ekonomske interesne zajednice. Rekla je:

“Vrijeme je i njemu da se ohrabri, jer je odavno trebao stati pred građane i objasniti svoju ulogu, a ne nuditi neke patetične postupke poput stavljanja mandata na raspolaganje”. “Kada se radi o HDZ-u, radi se o presumpciji krivnje”

Milorad Pupovac nije Robin Hood koji krade bogatima i daje siromašnima, on je mozak i tata Miloševiću koji nema pravo glas N1 screenshoot
21. 2. 2022

Saborska zastupnica Mosta, Marija Selak Raspudić, gostovala je u N1 Studiju uživo te je komentirala najnovija uhićenja. https://hr.n1info.com/vijesti/selak-raspudic-milosevic-nema-pravo-glasa-a-tata-pupovac-je-znao-sto-se-dogada/

- “Mogli smo prošli tjedan čuti izjavu da će se oporba morati postaviti na trepavice da ijedan ministar bude smijenjen, a ironija je da je već prvi ministar pao, a da nismo ni trepnuli. Za razliku od uobičajenog postupanja, kada postoji presumpcija nevinosti, kada se radi o HDZ-u postoji presumpcija krivnje. Treba imati u vidu da kada je Plenković pobjednički došao, tada je mogao birati najbolje, to je bio njegov prvi ešalon, koji je već otišao zbog korupcije, sada je došao drugi ešalon i kada vidite koliko je tu korupcije, možete zamisliti kako će izgledati trećerazredni”, veli.

Na pitanje o tome da nigdje nije zapravo definirano što su primili kao mito, kaže:

“Moramo vidjeti što bi u praksi bilo mito. Što, oni su dodjeljivali sredstva jer im je netko bio simpatičan? Neće me nitko uvjeriti da je Milorad Pupovac Robin Hood koji krade i daje siromašnima”, veli.

Rekla je i kako je područje lobiranja jasno te da lobiranje nije traženje da se mimo kriterija neko daju sredstva.

“Vrijeme je da se svi politički akteri, koji imaju neki oblik ovlasti, uključe u ovu situaciju i pokušaju učiniti sve što je u njihovoj ovlasti da dođe do raspisivanja prijevremenih izbora”, kaže.

“Mislim da je vrijeme da građani daju svoj sud”
Rekla je i kako vjeruje da bi bilo dobro, s obzirom na dosadašnja iskustva s ovom Vladom, da se nekako osigura da se sredstva  za obnovu ne mogu opljačkati.

“Vjerojatno ćemo i u vašem programu slušati neke patetične izljeve oko toga kako ovo nije pravi trenutak, kako je Hrvatska u krizi, kako su prijevremeni izbori zadnja stvar koja nam treba pa da se onda ide u rekonstrukciju nečeg što se ne može rekonstruirati. Cijelo vrijeme na čelu imamo istu osobu, a postoji nešto što se zove zapovjedna odgovornost i ako vi ne možete izabrati suradnike koji su u stanju odrađivati svoj posao, onda vi niste u stanju voditi ovu zemlju. Mi ćemo sada manjinske partnere, koji se grčevito drže za fotelje, slušati kako zanimljivim verbalnim akrobacijama pokušavaju zadržati te fotelje, onda će se dogoditi neka mini rekonstrukcija, a bojim se da se sigurno neće usuditi ići na prijevremene izbore, što je poražavajuće jer nakon svega onog što nam se događalo u posljednje vrijeme, a trenutno doživljava vrhunac, mislim da je vrijeme da građani daju svoj sud”, rekla je.

Što misli o Miloševiću kao političaru:

“Mogu samo dometnuti da je zanimljivo da netko tko vodi resor ljudskih prava na takav način krši ta ista ljudska prava kada govorimo o pravu na pristup natječajima i tržišnom natjecanju. Ono što je meni zanimljivo kod njega je ta jedna pacifistička retorika iza koje se skriva mnogo konkretnija i promoćurnija osobnost, a i činjenica da sada ne slušamo Miloševića kako objašnjava što se događa, nego slušamo tatu Pupovca, govori dvije stvari. Prvo da on nema pravo glasa, a drugo da je tata cijelo vrijeme znao što se događa”, zaključuje.

Na početku je rekla kako Most nije najglasniji što se tiče raspisivanja novih izbora:

“Mi smo najbrži i najkonkretniji jer smo povukli potez koji je nužan u ovoj situaciji. Mi ćemo te potpise skupljati pa ćemo vidjeti tko pušta prazne priče, a tko je doista spreman izaći na izbore i testirati svoju snagu na izborima”, rekla je. U nastavku je komentirala izjavu Hrvoja Zekanovića:

“Gospodina Zekanovića je doista teško komentirati, njegova je situacija očita, on vjerojatno broji zadnje dane u Saboru u ovom mandatu, a i bilo kojem drugom. Što se tiče drugih, vjerujem da je kalkulacija slična, pitanje je koliko bi njih dobilo svoje mandate da ih danas stave na raspolaganje. Mislim da u ovoj polovici mandata trebamo i imamo pravo čuti što građani misle o nama. S obzirom na sve što se događalo zadnjih dana, od različitog kokošarenja do nedozvoljenih radnji, vrijeme je za prijevremene izbore”, kaže.

“Čačiću odavno nije mjesto u politici”

Radimir Čačić, pak, rekao je da ako još jedan ministar bude uhićen, više neće moći podržavati Vladu:

“Tu je gospodin Hrebak, gospodin Čačić, moralne vertikale pa očekujem da će i oni potpisati to samoraspuštanje Sabora i hrabro provjeriti imaju li još uvijek povjerenje građana za svoje politike. Dosita je cinično slušati Čačića, koji na ovu aferu kaže: ‘Još samo jedan ministar’. Tko može više slušati isprike i manevriranje takvih prekaljenih političara kojima odavno nije mjesto u politici i javnom prostoru s obzirom na kredibilitet kojeg imaju?”, upitala se Marija Selak Raspudić gostujući na Televiziji N1.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.