Medvedgrad od jutros pod "shakedownom". Na Sleme, na Sleme... Na zagrijavanju Sébastien Ogier, svjetski prvak tek 5., a najbolji Elfyn Evans, oba u Toyoti Yaris WRC

Belgijski par Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe bili su drugi najbrži u Hyundaiju i20 Coupe WRC a Finci Kalle Rovanperä i Jonne Halttunen, trenutno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, bili su treći u svojoj Toyoti Yaris WRC. Svjetski prvak Sébastien Ogier, u Toyoti Yaris tek peti. Ovo je samo neslužbeno "zbližavanje" s utrkom, uvjetima i bolidima, a prava utrka započinje sutra. Večeras ispred zagrebačkih fontana kreće i službenih, ceremonijalni start.

Medvedgrad od jutros pod "shakedownom". Na Sleme, na Sleme... Na zagrijavanju Sébastien Ogier, svjetski prvak tek 5., a najbolji Elfyn Evans, oba u Toyoti Yaris WRC WRC
22. 4. 2021

Elfyn Evans i suvozač Scott Martin imali su danas rano buđenje. Prvi su se pojavili na uvertirnom "shakedownu" jutros.

Pr temperaturi od 16 stupnjeva Celzijusa i pod vedrim, plavim nebom, postigli su najbolje vrijeme tijekom 4,60 kilometara duge etape Medvedgrada u svojoj Toyoti Yaris WRC, koja sadrži nadograđeni aero paket za prvi hrvatski FIA WRC.

Iako se shakedown tradicionalno koristi kao prilika za fino podešavanje postavljanja automobila, sjajna vožnja dobro je došla britanskom vozaču Evansu, koji je u Hrvatsku stigao kao četvrtoplasirani trenutno u ukupnom poretku.

"Bolid je odličan, zasad je sve u redu", rekao je Evans po završetku svog prvog prolaska.

Belgijski par Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe bili su drugi najbrži u Hyundaiju i20 Coupe WRC a Finci Kalle Rovanperä i Jonne Halttunen, trenutno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, bili su treći u svojoj Toyoti Yaris WRC.

"Lijepo je biti u ovakvom ritmo, ali nakon uvjeti na cestama, čini mi se, bit će iznimno zahtjevni. U petak očekujemo "prljavštine" zbog stalne promjene vremana i sigurno nam to neće toliko pomoći da budemo prvi", rekao je Rovanperä.

Estonci Ott Tänak i Martin Järveoja u svom Hyundaiju i20 Coupe WRC iznimno su nabrijena. Pokreće ih pobjeda na prethodnom WRC-u,  Arctic Rally Finlandu koji se vozio još i veljači.

"Sad smo u drugom dijelu svijeta, puno je toga drukčije, nema snijega, ali cilj nam je opet iznenaditi favorite i nastaviti zamah", rekao je Tänak.

Svjetski prvaci Sébastien Ogier i Julien Ingrassia iz Francuske bili su peti najbrži u drugoj Toyoti Yaris WRC sa svojim suigračima, Japancem Takamoto Katsuta i Britancem Danielom Barrittom, šesti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.