FRANKFURT 2017. Volkswagen T-Roc R-Line osvojio posjetitelje

Glavna zvijezda Volkswagenova štanda svakako je crossoverska izvedba redizajniranoga Golfa iz sedme generacije, koji je zadržao sve adute, a dodao i pregršt novih

12. 9. 2017

Svi koji su očekivali bezidejan dizajn s previše sličnosti s Golfom prevarili su se. Volkswagen T-Roc osmišljen je hrabro i odvažno pa je sigurno kako će atraktivnošću privući i one kupce koji ne naginju Volkswagenu, nego su po pitanju SUV-ova i crossovera dosad bili naklonjeniji Audiju.

U ponudi proizvođača iz Wolfsburga smjestit će se ispod Tiguana, od kojega je kraći popriličnih 25 cm, a međuosovinski razmak 260 cm otkriva kako je riječ o crossoveru iz kompaktne klase. Kupcima će osim dobroga stila i provjerene mehanike biti važan i prtljažnik, koji se može "pohvaliti" obujmom 445 litara.

Predstavnici benzinaca su 1.0 TSI sa 115 KS, 1.5 TSI sa 150 KS i 2.0 TSI sa 190 KS, dok dizelaše zastupaju 1.6 TDI sa 115 KS te 2.0 TDI u izvedbama sa 150 i 190 KS. Slabiji modeli imat će prednji pogon i ručni mjenjač, a snažniji pogon na sve kotače i 7-stupanjski automatski mjenjač DSG.

Sredinom 2019. godine u ponudu će stići i Volkswagen T-Roc R s motorom iz Golfa R, odnosno 2-litrenim turbobenzincem s 310 KS.

Kristian Sikavičev

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.