I oni sad konja za utrku imaju. Mitsubishi predstavio mali kompaktni SUV koji nije ništa drugo nego Nissan Juke ili Renault Captur s "dijamantom" na prednjoj maski

Predstavljen novi ASX! Neodoljivo podsjeća na Renault Capture. Nimalo čudno jer očito sinergija Renaulta i Nissana s još jednom japanskom kompanijom daje odlične rezultate.

Novi ASX krenut će u prodaju na odabranim europskim tržištima od ožujka sljedeće godine, a proizvodit će se uz Captur u Renaultovoj tvornici u Valladolidu u Španjolskoj.

I oni sad konja za utrku imaju. Mitsubishi predstavio mali kompaktni SUV koji nije ništa drugo nego Nissan Juke ili Renault Captur s "dijamantom" na prednjoj maski Mitsubishi
23. 9. 2022

Mitsubishi ima novi ASX. U priopćenju se navodi da je novi ASX izgrađen na tehničkoj osnovi veze Renault-Nissan-Mitsubishi s oznakom CMF-B. To je tehnički točno, zar ne? No, naravno, radi se zapravo o automobilu koji je iznimno popularan u Europi - Renault Capturu. S Mitsubishi oznakom.

Zato je bilo zanimljivo pogledati prezentaciju u kojoj je novi ASX isprva skriven ispod deke, a zatim su opisane njegove dizajnerske značajke i prepoznatljive Mitsubishi crte. Ali ova vrsta prakse (tj. "ponovno označavanje" ili "inženjering znački") relativno je česta. Pogotovo kod specijaliziranijih proizvođača, koji bi inače teško opravdali razvoj vlastitog modela.

Novi ASX također će imati izbor Capturove ponude pogonskih sklopova, uključujući Renaultovo hibridno rješenje e-tech. Plug-in i puni hibrid s 1,6-litrenim benzincem i dva elektromotora (drugi je zapravo starter alternator) te zanimljivim četverostupanjskim mjenjačem bez spojke, s kojim pogon omogućuje 12 modova rada, a motor može također napunite bateriju. Taj kapacitet iznosi 1,3 kWh za puni hibrid, odnosno 10,5 kWh za plug-in hibrid. Blagi hibridni model s 1,3-litrenim benzinskim motorom s kompresorom zatim ima opciju šesterostupanjskog ručnog ili sedamstupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Bit će tu i početni model s litrenim kompresorskim motorom, a dobro je što već možete pročitati test (gotovo) identičnog automobila. Mitsubishi ne kaže jesu li petljali s Capturovim podvozjem ili pogonskim sklopom za ASX. Mitsubishijev asistent za vožnju autocestom za svoj "Captur" zove se MI-PILOT. Inače, ASX je identičan Capturu iu unutrašnjosti.

Novi ASX krenut će u prodaju na odabranim europskim tržištima od ožujka sljedeće godine, a proizvodit će se uz Captur u Renaultovoj tvornici u Valladolidu u Španjolskoj.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.