Tamo gdje još uvijek ljepotice krase aute

Samo još sutra otvorena su vrata dva nama najbliža salona automobila koja podržava OICA, svjetska organizacija za autosajmove, a koji se bijenalno izmjenjuju sa Zagrebom - Ljubljana i Beograd nisu daleko a uz rame su Genevi

1. 4. 2017

Samo mjesec dan nakon što je vrata zatvorio najpoznatji i najznačajniji svjetski automobilistički sajam, onaj u Genevi, spektakularni ovogodišnji noviteti osvanuli su pred mnoštvom i u našem susjedstvu. Beograd i Ljubljana domaćini su oktanskim sajmovima, a prvoga podupire OICA, svjetska organizacija za autoajmove. Ista ta organizacija izabrala je u široj regiji još i Hrvatsku i uvrstila je rame uz rame s Detroitom, Genevom, Parizom, Los Angelesom te s još 13 globalnih središta gdje autoindustrija pokazuje mišiće. Zagreb se bijenalno izmjenjuju s Beogradom i pod njihovim pokroviteljstvom sajam se jedne godine održava u Hrvatskoj a druge u Srbiji. Nakon punih devet sušnih godina OICA, svjetska organizacija koja rukovodi top svjetskim automobilističkim priredbama, ponovo je dala licenciju glavnom hrvatskog gradu, a istovremenu i srpskom središtu. Sajam u Beogradu, baš kao i onaj u Ljubljani otvoren je još samo sutra. Ogromna je to počast koju uživa u globalnim razmjerima svega 18 svjetskih središta. Kriza je napravila stanku, no tradicija koja seže od prve automobilske izložbe u Zagrebu još daleke 1924. godine bila je prevaga. Zanimljivo, ni jedan drugi grad u širem okružju nema takvu privilegiju. Beogradski sajam ponovo je pod OICA-om i bio je vitalan prošlih godina i stoga što se pretorio u “vašar” i prije svega izložbu prodajnog karaktera.

Nije mala stvar biti u društvu Detroit Auto Showa, Geneve Motor Showa, Bruxellesa, New Delhija, Washingtona, Kaira, Istanbula, Pariza, Moskve, Los Angelesa… Beograd je prepoznatljiv i po čuvanju tradicije gdje su lijepe djevojke sastavni dio scenografije svakog iole ozbiljnjijeg izlagačkog mjesta. Ako Vam je i do toga, a ne samo zbog pedesetak europskih vicepremjera... pogledajte našu galeriji. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.