Ne može mu nitko ništa, jači je i od topovskih napada, snajperske paljbe, razornih bombi, kemijskog naoružanja...

Vladimir Putinov "Aurus Senat" tenk na kotačima od 7 tona

POGLEDAJTE IZBLIZA KAKO IZGLEDA PUTINOV ZAPOVJEDNI CENTAR NA 4 KOTAČA! TWIN TURBO V8 MOTOR RAZVIJEN UZ POMOĆ PORSCHEA!

Automobil Vladimira Putina otporan je i na razorne bombe, a
vozilo je dio ruske predsjedničke flote koje koristi ruski predsjednik od svibnja 2018. prigodom putovanja van Majčice Rusije.

Može izdržati snajpersku vatru i napade kemijskim plinom, a također ima instaliranu naprednu komunikacijsku opremu, što ga čini zapovjednim centrom na kotačima.

U odnosu na Rolls Royce, oblik vozila promijenjen je tek toliko da se izbjegnu potencijalne tužbe.

Automobili Aurus smatraju se nasljednicima ruskih limuzina ZiL-a, koje su desetljećima prevozile sovjetske vođe.

 

Ne može mu nitko ništa, jači je i od topovskih napada, snajperske paljbe, razornih bombi, kemijskog naoružanja... UAE Vlada / Sheikh Mohamed bin Zayed
23. 9. 2022

FOTO: UAE Vlada / Sheikh Mohamed bin Zayed

Aurus Senat je vozilo otporno na bombe i metke, a smatra se konkurencijom državnog automobila Cadillac Joe Bidena. Limuzinu koristi Putin tijekom inozemnih posjeta od svibnja 2018.

Vladimir Putin osobno je potaknuo projekt dizajniranja automobila proizvedenog u Rusiji, umjesto da se oslanja na strane marke poput Mercedesa, kao što je ranije činio.

Ali važni su i mali detalji. Vrata su mu iznimno velika što olakšava ulazak i izlazak.

Ruski predsjednik Vladimir Putin od 2018. vozi se u monstruoznoj limuzini, sedam tona teškoj Aurus Senat. Proizveo ga je moskovski inženjerski institut NAMI upravo za potrebe predsjednika, jer je svoje poslužio prethodni predsjednički automobil Mercedes-Benz S600, koji je predstavljen povodom Putinovog četvrtog izbora za predsjednika, a od tada je predsjednikov vjerni pratitelj u raznim prigodama.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AURUS Russia (@aurus_russia)

Definitivno se ne radi o običnoj limuzini, to je jasno već na prvi pogled. Automobil podsjeća na posljednju generaciju luksuznog Rolls-Royce Phantoma, bilo da je riječ o liniji krova, stražnjim svjetlima ili staklima i retrovizorima. Rusi se s tim ne slažu i ističu njegove plemenite linije i njegov sportski duh.

U odnosu na Rolls Royce, oblik vozila promijenjen je tek toliko da se izbjegnu potencijalne tužbe.

Senat je početni model marke luksuznih automobila Aurus. Pokreće ga 4,4-litreni twin-turbo V8 motor, koji je tvrtka ili Institut NAMI navodno razvila u suradnji s Porscheom. Automobil navodno postiže 250 km/h, iako nije jasno hoće li ta brojka odnosi se na Putinovu oklopnu verziju ili standardni model . Ubrzanje do 100 km/h? Impresivnih 6 sekundi.Automobil je dugačak 6,62 metra i širok dobra 2 metra. Predsjednički automobil može se pohvaliti neprobojnim oklopom, ojačanim staklom, pa čak i neovisnim dovodom kisika. Putinova verzija je čak 2,5 puta teža (ukupna težina je čak 7200 kilograma) od standardne verzije zbog oklopnih dodataka koji dodatno štite ruskog predsjednika. Potonji je već dostupan drugim ruskim oligarsima za 160.000 eura, ali je i metar kraći od predsjedničke verzije, a ruski mediji navode da je Putin veliki ljubitelj vožnje. Ako se ukaže prilika, sam sjedne na vozačko mjesto, a za vrijeme posjeta egipatskog predsjednika Abdel Fattaha el-Sisija svog je gosta strpao u automobil i vozio ga po autodromu u Sočiju.
 

Vladimir Putin u UAE pred koju godinu i sa šeikom Mohamed bin Zayeda. čiji su mediji i društvene stranice prenijele ekskluzivnu priču i fotografije.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.