Poginuo Kenneth Paul Block, jedan od najvećih svjetskih driftera, bivši pilot WRC-a, rallycrosser, Youtuber... i to ne u autu, već pod sanjkama

Prva smrt nekog velikana u novoj godini! Vozač trkaćih automobila Kenneth Paul Block poginuo je u nesreći. I to ne automobilskoj, već na saonicama.
Smrt 55-godišnjeg Blocka objavio je njegov tim, Hoonigan Racing, rano u utorak. Napisali su da je jedan od najsjajnijih automobilista imao kobnu nesreću s motornim sanjkama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hoonigan Industries (@thehoonigans)

Poginuo Kenneth Paul Block, jedan od najvećih svjetskih driftera, bivši pilot WRC-a, rallycrosser, Youtuber...  i to ne u autu, već pod sanjkama Ken Block Twitter
3. 1. 2023

- Ken je bio vizionar, pionir i uzor. A najviše od svega otac i muž. Jako će nam nedostajati. Tim riječima oprostila se njegova sportska ekipa od jednog od najvećih svjetskih driftrera.

Ken Block započeo je svoju karijeru u automobilističkim utrkama 2005., osvojivši naslov Rookie of the Year u Rally America prvenstvu u svojoj prvoj godini. Također se natjecao u Svjetskom prvenstvu u reliju (WRC) i osvojio nekoliko naslova u rallycrossu na natjecanju ekstremnih sportova X Games.

 
 

Osim relija, Ken Block bio je aktivan i na YouTubeu. Povezuju ga s videoserijom Gymkhana u kojoj je izvodio razne vratolomije. Njegovi spektakularni videi dosegnuli su milijune pregleda.


Od sada se Kena Blocka može povezivati ​​s osnivanjem američke tvrtke za proizvodnju sportske odjeće DC Shoes. 

Ovo je ono što možete znati o nesreći 
Kako prenosi The Guardian , nesreća se dogodila u američkoj državi Utah. Prema lokalnim vlastima, Ken Block je vozio motorne sanjke niz strmu padinu, ali se vozilo prevrnulo i palo na njega.

Evo što je na Twitteru napisao pred koji dan kad je zajedno s obitelji svojim fanovima i svim prijateljima automobilizma poručio za novu godinu:

Od posljedica teških ozljeda natjecatelj je na mjestu preminuo
- napisali su u priopćenju u kojem su dodali i: Ken Block je u ponedjeljak vozio motorne sanjke s timom, ali je on jedini doživio nesreću. 

 

Posljednju objavu na  Instagramu podijelio je u ponedjeljak navečer po hrvatskom vremenu u Insta storyju koji je u trenutku pisanja ovog članka bio dostupan još 24 sata. U to vrijeme još je vozio automobil po snježnom krajoliku gdje se kasnije dogodila nesreća.

Kao što je spomenuto, najveću slavu na području automobilizma stekao je serijom Gymkhana. U njemu je objedinio i putem videa na portalu YouTube svjetskoj javnosti predstavio najrazličitije trkaće elemente, od proklizavanja kroz zavoje ('driftanja'), do vratolomnih skokova i vožnje po rubu. Pritom je za svoje pothvate birao atraktivne lokacije, poput ceste za Pikes Peak, San Francisco ili Las Vegas, gdje je prije nekoliko tjedana održao svoj posljednji nastup s Audi električnim trkaćim automobilom posebno izrađenim za njega.

Block je iza sebe ostavio suprugu Lucy i tri kćeri, uključujući Liu, koja je također naslijedila očevu želju za utrkama.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.