Pariz 2018: Novi BMW Serije 8 je coupe bomba na kotačima

Premda je već predstavljen na utrci za 24 Sata le Mansa, a već je održana i premijere u Hrvatskoj, još jedan pogled na spektakularan BMW Serije 8 sa salona automobila u Parizu nikome neće škoditi.

5. 10. 2018

Već na prvi pogled otkriva kako su Bavarci ozbiljno zasukali rukave kako bi stvorili ultimativni Gran Tourer, koji nudi vrhunski koktel luksuza i sporta te se na tržištu smjestio samo pola stepenice niže od aristokratskog Rolls-Royce Wraitha. Dugačka hauba, niska i široka silueta, 21-colni naplaci, masivna rešetka hladnjaka, nedostatak B-nosača te luksuzna unutrašnjost napucana opremom jamstvo su tržišnog uspjeha.

Dužinom od 484, širinom od 190, visinom od 134 te međuosovinskim razmakom od 282 centimetara, jamči dobru prostranost, ali i sportsku siluetu. Premda prtljažnik nije u fokusu, valja istaknuti kako je obujam solidnih 420 litara. Temelji se na platformi CLAR, a velik udio aluminija, magnezija i ugljičnih vlakana zaslužan je za masu zadržanu na manje od dvije tone.

Ljubiteljima dizelaša namijenjen je BMW 840d xDrive sa 315 KS i 680 Nm, koji do stotke ubrzava za 4,9 s i postiže brzinu od 250 km/h. Onima koji su zaljubljeni u oktane nudi se M850i xDrive koji pod haubom donosi 4.4-litrenog V8 bi-turbo benzinca sa 523 KS i 750 Nm, koji se katapultira za 3,7 s i juri 250 km/h. Automatski 8-stupanjski mjenjač podrazumijeva se u svim izvedbama, kao i pogon na sve kotače xDrive.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.