Hyundai u nekoliko sati rasprodao prvu seriju novog prestižnog modela i to na samo pet tržišta

Šačica kupaca, koji će prvi zavesti pridošlicu, već je razgrabila prvu seriju.

Hyundai u nekoliko sati rasprodao prvu seriju novog prestižnog modela i to na samo pet tržišta Hyundai
29. 11. 2022

Bez sumnje, Hyundai polaže velike nade u svoje električne automobile budućnosti. Prvi model nove generacije Ioniqa 5 naišao je na pozitivan odjek u javnosti, a to što se rijetko viđa na našim cestama u odnosu na ostale električne modele vjerojatno je zaslužna nešto viša cijena. Dokazuje to i sljedeći model koji izlazi na tržište, njegov veći brat, Ioniq 6.

Izrazito sportska limuzina privukla je veliku pozornost javnosti već u fazi prototipa, budući da je kao koncept predstavljena na prošlogodišnjem sajmu automobila u Münchenu , a sada se polako probija i na ceste. U Hyundaiju su već prije nekoliko dana krenuli u potragu za prvim kupcima. I potraga uopće nije dugo trajala.

Na pet najvažnijih europskih tržišta automobila na električni pogon u Njemačkoj, Norveškoj, Nizozemskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji 9. studenog na tržištu je ponuđeno 2500 vozila. No, prošlo je jedva nekoliko sati i automobili su doslovno opljačkani iz korejske marke. Automobili nisu ponuđeni po sniženoj cijeni, dok je osnovna cijena, kako smo već nagovijestili, dosta visoka.

Za Ioniq 6 treba izdvojiti najmanje 66.400 eura, a za taj novac kupci će dobiti automobil opremljen parom elektromotora ukupne snage 325 "konja" ili 239 kilovata i baterijskim paketom kapaciteta 77,4 kilovata. sati, što bi trebalo biti dovoljno za oko 500 kilometara dometa.

A što je tako posebno u prvoj seriji vozila koje kupci još nisu ni vidjeli? Zapravo, jednostavno da će moći uživati ​​u automobilu nekoliko tjedana ranije od ostalih. Njihovi automobili bit će dostupni u ožujku, dok će redovite isporuke biti uspostavljene na proljeće.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.