6 kandidata u borbi za krunu! I auto godine je? Dacia Spring, Hyundai Bayon, Opel Mokka, Renault Conquest, Škoda Fabia ili Toyota Yaris Cross, pitanje je sad

Poznato šest finalista ovogodišnjeg izbora za najbolju kupnju Autobest 2022, koji svake godine organizira međunarodni automobilski žiri Autobest. Dakle, koji će model naslijediti Seatov Leon?

6 kandidata u borbi za krunu! I auto godine je?  Dacia Spring, Hyundai Bayon, Opel Mokka, Renault Conquest, Škoda Fabia ili Toyota Yaris Cross, pitanje je sad Renault
20. 10. 2021

Žiri je proslavio svoju 20. godišnjicu početkom jeseni u Barceloni na dodjeli nagrada koja se trebala održati početkom godine (ali je otkazana zbog pandemije). Dakle, došlo je vrijeme da najavimo nove finaliste, novih šest modela koji su se pojavili na tržištu ove godine i vrijede manje od 20 tisuća - bez svih lokalnih poreza i pristojbi. Što je također bit i osnova odabira - jer se radi o pronalaženju modela koji će opravdati naslov: najbolja vrijednost za novac. A ovogodišnji finalisti su: Dacia Spring, Hyundai Bayon, Opel Mokka, Renault Conquest (ili Arkana kako se to naziva u drugim zemljama), Škoda Fabia i Toyota Yaris Cross. Sada slijedi završni test koji će članovi žirija početkom studenog provesti na poligonu za sigurnu vožnju OAMTC Teesdorf u obližnjem Beču. Nakon ovog velikog završnog testa, 32 porotnika iz 32 europske zemlje će, naravno, odlučiti tko će naslijediti Seat Leon. Najveći europski neovisni žiri odabrat će još dosta drugih kategorija u automobilskom sektoru, od kojih članovi tečaja pomno prate. U sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci bit će poznato osam kategorija, a to su: MANBEST, COMPANYBEST, ECOBEST, DESIGNBEST, TECHNOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST i SPORTBEST. Naravno, obavijestit ćemo vas o tijeku i rezultatima. Svečana dodjela nagrada održat će se početkom druge godine u Strasbourgu u Francuskoj, a točan datum bit će poznat kasnije zbog pandemije.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.