Je li Lada Niva doista jedan od najtrajnijih SUV -ova? Ovo je izazov koji će pokazati istinu (foto priča)

Od početka proizvodnje automobila do njegove prezentacije prošlo je samo devet mjeseci. Ruska Lada doživjela je najsvjetlije razdoblje s modelom Niva, a iako je terensko vozilo u osnovi staro više od 40 godina, i dalje postoji na tržištu. I ne samo u Rusiji, već i u Europi.

22. 9. 2022

 Ovih dana, s posebnim izdanjem od 50 vozila, vraća se u Njemačku, dok Rusi namjeravaju dokazati njegove kvalitete na vjerojatno najzahtjevnijem inercijskom mitingu na svijetu, reliju Dakar, koji je udaljen manje od 100 dana. neće poslati svoj trkaći automobil, niti će se natjecati u apsolutnoj konkurenciji. Umjesto toga, podržavat će švicarski tim koji se namjerava natjecati u klasi klasičnih trkaćih automobila predstavljenih ove godine, ali izuzetno dobro prihvaćenih. Podrška se zove Niva Red Legend Team (pa ne čudi što je odjeven u crveno -bijela kombinacija boja), dolazi iz Švicarske i sastoji se od dva trkača, Maria Jacobera i Sladjana Miljića. Automobil, koji će službeno podržati Lada, u međuvremenu je model Niva iz 1984. godine, koji su sami izmijenili za potrebe relija.

„Počašćeni smo što je Lada vjerovala u nas i odlučila nas podržati. To će nam bez sumnje dati dovoljno samopouzdanja i pomoći kako bi drugi mogli učiti iz našeg slučaja. Pripreme smo započeli zimi, ali sada smo spremni za početak nakon devet mjeseci. Prva stanica bit će nam grad Togliatti (gdje se nalazi Lada) i tamošnji Muzej Avtovaz, gdje ćemo upoznati sve 'bitke' koje je Niva preživjela i tako inspirirati naš projekt ”, rekao je vozač tima Jacober .

Preberite še:

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.