"Google Auto" će ovo ljeto 'osvojiti' vaš pametni telefon, zaslon u autu poput zaslona na telefonu

Točan datum dolaska nove nadogradnje još nije određen, ali očekuje se da će se to dogoditi u sljedećim tjednima. Android Auto, sada dobro uspostavljena usluga koja u praksi često zamjenjuje klasične informacijsko-zabavne sustave proizvođača automobila, postat će sljedećih tjedana još korisniji, a nadasve prilagođeniji korisnicima. Dolazi dobra količina inovacija uz pomoć kojih će pametni telefon s operativnim sustavom Android biti još tješnje povezan sa spomenutim sustavima.

"Google Auto" će ovo ljeto 'osvojiti' vaš pametni telefon, zaslon u autu poput zaslona na telefonu BMW
17. 6. 2021

Prva i najuočljivija novost bit će veća mogućnost personalizacije sučelja. Do sada smo bili naviknuti na to da je to uvijek bilo isto, bez obzira u kojoj smo marki automobila sjedili. Nadogradnjom će sustav sažeti izgled vašeg pametnog telefona, uključujući njegovu pozadinu, a ostale funkcije i aplikacije moći će se projicirati izravno s telefona - postavljanje će se izvršiti izravno s telefona. Također će biti moguće koristiti takozvani 'tamni način rada', prigušeni zaslon koji sprječava odsjaj zaslona.

Android Auto le dio novih projekata

Personalizacija, međutim, ovdje ne završava. Od sada će biti lakše prebacivati ​​se između najčešće korištenih aplikacija. Istodobno, bit će dostupan i brži pristup komunikacijskim programima kao što su Google Messenger, WhatsApp i drugi. U međuvremenu će biti moguće pregledavati sve aplikacije po abecednom redu, a svaka od njih imat će mogućnost "na vrh." Vozačima električnih automobila sada će biti još lakše pretraživati ​​električne punjače, bez obzira na to tip vozila, prvo se parenje dogodilo između infotainment sustava i telefona, što sada također može biti prilično dugotrajan proces.

Automobilska tehnologija postaje sve važniji element ili područje rada za Googleove stručnjake, a Android Auto je samo jedan od fokusa. Neki automobili već nude informativni sustav Android Automotive, a tu su Google Assistant i druge aplikacije koje će uslijediti u sljedećih godinu i pol - uključujući digitalni ključ automobila, koji će postati stvarnost sa sljedećom, 12. generacijom Androida koji radi sustav.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.