Novi francuski predsjednik poput Charlesa de Gaullea i Françoisa Hollandea - odabrao istu marku DS ili Žabu

 Emmanuel Macron, novi francuski predsjednik, za svoju prvu službenu vožnju odabrao je posve novi automobil DS7 Crossback

15. 5. 2017

DS7 Crossback su za inauguraciju malo prepravili. Dodali su mu pokretni krov koji je na inauguritativnoj vožnji bilo moguće otvoriti tako da je Macron lako pozdravljao mnoštvo na svojemu putu od Elizejske poljane u Predsjedničku palaču. Opremili su ga i nosačima zastava i drugim znakovljem predsjednika Francuske Republike. PSA, tvrtka poznata po predsjedničkim limuzinama, predstavila ga je prije dva mjeseca. Charles André Joseph Marie de Gaulle, prvi predsjednik Treće francuske republike, očigledno je uzor Macronu, jer i on se vozio u legendarnome Citroenu DS-u. Kao i François Hollande, Macronov prethodnik, koji je uživao u DS 5 i to hibridu.

U PSA-u su ponosni na DS7 Crossback. Nakon slavlja vezanh uz imenovanje  Emmanuel Macrona, francuskoga predsjednika, auto će zauzeti posebno mjesto u izložbenome salonu DS WORLD Paris.

„Predsjednički” DS 7 CROSSBACK:

Prvi DS 7 CROSSBACK na cesti: inženjeri i majstori marke DS uložili su svoje najbolje znanje i umijeće kako bi personalizirali to jedinstveno „predsjedničko” vozilo, sedam mjeseci prije stavljanja na tržište (u siječnju 2018.).
Uz karoseriju u plavoj boji Encre, opremljen je krovnim otvorom izrađenim po mjeri te prepoznatljivim službenim elementima (potpisi „Francuska Republika”, nosač za zastavu…).
Unutrašnjost krase crna koža Art Leather (Inspiracija Opéra) i inovativno francusko ostvarenje - lakirana tkanina koju je osmislio i proizveo Atelier Maury.
Na naplacima s promjerom 20 inča nalaze se pozlaćeni personalizirani elementi.
Naposljetku, prisutna je sva oprema izrađena u visokoj tehnologiji, svojstvena gami DS 7 CROSSBACK, DS CONNECTED PILOT, koji utire put autonomnoj vožnji, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, s ovjesom marke DS 21. stoljeća, koji se prilagođava nepravilnostima na cesti neprestanim podešavanjem amortizera.

Napisao: Sven Stažić

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.